• Sam Altman a revenit în funcția de CEO al OpenAI, după ce a fost concediat vineri după-amiază.
  • În urma înlăturării sale, sute de angajați OpenAI, au semnat o scrisoare prin care au cerut ca membrii rămași în consiliu să demisioneze sau să plece.
  • Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, a declarat, luni, că Altman și alte persoane din OpenAI vor începe o „nouă echipă de cercetare avansată în domeniul inteligenței artificiale”.

Sam Altman se va întoarce în funcția de CEO al OpenAI, a anunțat compania miercuri pe X, fostul Twitter. Mișcarea a fost făcută în urma unei presiuni imense din partea angajaților și a investitorilor asupra consiliului de administrație care l-a înlăturat în urmă cu mai puțin de o săptămână, scrie CNBC.

Fostul Salesforce, Bret Taylor și fostul secretar al Trezoreriei, Larry Summers, se vor alătura consiliului de administrație al OpenAI, a anunțat start-up-ul susținut de Microsoft, Taylor ocupând funcția de președinte. Adam D’Angelo, cofondator și director general al startup-ului Quora, va rămâne în consiliu.

„Colaborăm pentru a pune la punct detaliile. Vă mulțumim foarte mult pentru răbdarea de care ați dat dovadă în această perioadă”, a precizat OpenAI în postarea X.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

Luni, sute de angajați, inclusiv cofondatorul și membrul consiliului de administrație Ilya Sutskever, au semnat o scrisoare în care spuneau că, dacă consiliul de administrație nu va demisiona și nu îl va aduce înapoi pe Altman, majoritatea covârșitoare a angajaților se vor muta să lucreze cu el la Microsoft.

Satya Nadella, directorul general al Microsoft, a declarat luni, într-o postare pe X, că Altman și cofondatorul său Greg Brockman se vor alătura Microsoft pentru a forma un nou laborator de inteligență artificială.

Citește și