• Voice Engine nu are nevoie decât de o înregistrarea de 15 secunde a vocii respective.
  • Voice Engine a fost dezvoltat pentru prima dată în 2022 și o versiune inițială a fost utilizată pentru funcția text-to-speech integrată în ChatGPT.
  • Firma de tehnologie educațională Age of Learning o folosește pentru a genera voice-over-uri cu scenariu.

OpenAI anunță că a încheiat un prim test la scară redusă a unui nou instrument, numit Voice Engine, care poate reproduce vocea oricărui om. Voice Engine nu are nevoie pentru asta decât de o înregistrarea de 15 secunde a vocii respective.

Voice Engine a fost dezvoltat pentru prima dată în 2022 și o versiune inițială a fost utilizată pentru funcția text-to-speech integrată în ChatGPT, principalul instrument de Inteligență Artificială al organizației. Dar puterea sa nu a fost niciodată dezvăluită public, în parte din cauza abordării prudente și informate” pe care OpenAI o adoptă pentru a o elibera pe scară mai largă.

Sperăm să începem un dialog cu privire la implementarea responsabilă a vocilor sintetice și la modul în care societatea se poate adapta la aceste noi capacități”, a declarat OpenAI într-o postare nesemnată pe blog. Pe baza acestor conversații și a rezultatelor acestor teste la scară mică, vom lua o decizie mai bine informată cu privire la dacă și cum să desfășurăm această tehnologie la scară largă.”

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

În postarea sa, compania a împărtășit exemple de utilizări reale ale tehnologiei de la diverși parteneri care au primit acces la aceasta pentru a o încorpora în propriile aplicații și produse.

Firma de tehnologie educațională Age of Learning o folosește pentru a genera voice-over-uri cu scenariu, în timp ce aplicația AI visual storytelling” HeyGen oferă utilizatorilor posibilitatea de a genera traduceri de conținut înregistrat într-un mod fluent, dar care păstrează accentul și vocea vorbitorului original. De exemplu, generarea limbii engleze cu o mostră audio de la un vorbitor francez produce un discurs cu accent francez.

Citește și