• Donald Trump a postat o înregistrare video în care apare o imagine cu președintele Joe Biden care stătea legat în spatele unei camionete.
  • Înregistrarea video arată două camionete cu steaguri și autocolante care își exprimă sprijinul pentru Trump; fotografia cu Biden se afla în spatele celei de-a doua camionete.
  • Videoclipul marchează un alt exemplu de utilizare de către Trump a imaginilor întunecate și violente în mesajele sale de campanie.

Donald Trump a postat vineri o înregistrare video în care apare o imagine cu președintele Joe Biden care stătea legat în spatele unei camionete, transmite CNN. Fostul președinte a spus că postarea a fost filmată joi, în Long Island, când a participat la priveghiul polițistului Jonathan Diller, care a fost ucis în timpul unui control în trafic săptămâna aceasta. Înregistrarea video arată două camionete cu steaguri și autocolante care își exprimă sprijinul pentru Trump; fotografia cu Biden se afla în spatele celei de-a doua camionete.

Steven Cheung, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Trump, a declarat: „Această imagine era pe spatele unei camionete care se deplasa pe autostradă. Democrații și nebunii nu numai că au făcut apel la violență josnică împotriva președintelui Trump și a familiei sale, dar de fapt ei înarmează sistemul de justiție împotriva lui”.

Purtătorul de cuvânt al campaniei lui Biden, Michael Tyler, a declarat pentru CNN: „Această imagine venită de la Donald Trump este genul de rahat pe care îl postezi când chemi la o baie de sânge sau când le spui celor de la Proud Boys să fie pregătiți. Trump incită în mod regulat la violență politică și este timpul ca oamenii să îl ia în serios – întrebați-i pe ofițerii de poliție de la Capitoliu care au fost atacați protejând democrația noastră pe 6 ianuarie”.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Videoclipul marchează un alt exemplu de utilizare de către Trump a imaginilor întunecate și violente în mesajele sale de campanie, în timp ce înclinația sa pentru retorica incendiară pare să îi susțină candidatura la Casa Albă.

Citește și