• Fericirea ține de sănătatea relațiilor pe care le avem cu ceilalți – prieteni, colegi, familie și oameni din jurul nostru. 
  • Ceea ce nu ne aduce fericirea este singurătatea, care, pe termen lung, poate să crească riscul de deces.  
  • Bunăstarea subiectivă tinde să se concentreze asupra sentimentelor personale generale ale unui individ despre viața lui în prezent.

Te-ai întrebat vreodată de ce fericirea poate părea trecătoare? Un studiu de la Universitatea din Bristol arată că, deși este posibil să înveți cum să-ți îmbunătățești starea de spirit, trebuie să lucrezi la fericire pentru ca aceasta să rămână alături de tine pe termen lung.

Fericirea ține de sănătatea relațiilor pe care le avem cu ceilalți – prieteni, colegi, familie și oameni din jurul nostru. În schimb, ceea ce nu ne aduce fericirea este singurătatea, care, pe termen lung, poate să crească riscul de deces.  

Deoarece fericirea tinde să fie un termen atât de larg definit, psihologii și alți oameni de știință socială folosesc de obicei termenul de „bunăstare subiectivă” atunci când vorbesc despre această stare emoțională. În căutarea fericirii, mulți oameni caută răspunsuri în exterior, în lucruri materiale sau în relațiile cu ceilalți. Cu toate acestea, există anumite aspecte ale vieții și ale sinelui nostru care ar trebui păstrate doar pentru noi, deoarece ele reprezintă esența fericirii noastre interioare. 

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

„Există ideea că anumite obiceiuri și practici pot contribui la o stare generală de fericire. Aceasta este susținută de cercetările din domeniul psihologiei pozitive și ale neuroștiințelor. Studiile arată că acțiuni precum practicarea recunoștinței, cultivarea relațiilor sociale pozitive, exercițiile fizice regulate, meditația pot influența în mod pozitiv nivelul de fericire al unei persoane pe termen lung. Putem considera că există o știință a fericirii care explorează și identifică aceste practici pentru a promova o viață mai împlinită și mai fericită”, a spus Roxana Prelipcean, psiholog, la Aleph News.

Citește și