• Pe 4 februarie 2004, un student de la Universitatea Harvard pe nume Mark Zuckerberg a prezentat TheFacebook.com, o rețea socială pentru colegii săi.
  • La douăzeci de ani de la lansare, gigantul rețelelor sociale Facebook continuă să dea dovadă de o putere de rezistență fără precedent, după ce a îngropat primii concurenți precum MySpace și Friendster.
  • Facebook s-a diferențiat de alte platforme sociale timpurii prin exclusivitatea sa inițială și accent pe gamificarea relațiilor sociale prin „aprecieri”.

Pe 4 februarie 2004, un student de la Universitatea Harvard pe nume Mark Zuckerberg a prezentat TheFacebook.com, o rețea socială pentru colegii săi, scrie CNN.

La douăzeci de ani de la lansare, gigantul rețelelor sociale Facebook continuă să dea dovadă de o putere de rezistență fără precedent, după ce a îngropat primii concurenți precum MySpace și Friendster și și-a stabilit un punct de sprijin distinct în peisajul înfloritor al rețelelor sociale.

Facebook are peste 2 miliarde de utilizatori activi zilnic și și-a menținut o relevanță semnificativă, deseori ocupând scena în multe dintre dezbaterile noastre culturale și politice.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
MANDATUL LUI ZELENSKI EXPIRĂ
MOARTEA LUI RAISI STÂRNEȘTE REACȚII DIVERSE

Facebook s-a diferențiat de alte platforme sociale timpurii prin exclusivitatea sa inițială și accent pe gamificarea relațiilor sociale prin „aprecieri”, comentarii, distribuiri și numărare de prieteni, ajutat de un flux de știri care informează utilizatorii despre viețile prietenilor și cunoscuților lor.

„Din punct de vedere cultural, a existat o tendință foarte clară spre gamificarea relațiilor sociale”, a spus Pablo Boczkowski, profesor la departamentul de Studii ale Comunicării de la Universitatea Northwestern, care studiază cultura digitală. „Facebook a folosit acest lucru și a intensificat acest lucru în societate prin succesul său. Poți să verifici ce au ceilalți din grupul tău de colegi și să te compari cu ei, într-un mod pe care chiar nu îl poți face în viața ta personală.”

Citește și