- Guvernul SUA susține competiția „Hack-A-Sat 4″, care încurajează hackerii să testeze securitatea sateliților prin simulări realiste de pătrundere și acces la date.
- Competiția, organizată de Forțele Spațiale și Forțele Aeriene ale SUA, are ca scop îmbunătățirea capacității de apărare împotriva amenințărilor cibernetice și dezvoltarea înțelegerii asupra hacking-ului avansat.
- În premieră, participanții vor încerca să pătrundă în satelitul Moonlighter, conceput ca o „cutie de nisip pentru hackeri”, pentru a analiza amenințările la adresa securității cibernetice. Echipa câștigătoare va primi un premiu în valoare de 50.000 de dolari.
Contrar așteptărilor, guvernul SUA încurajează hackerii să testeze securitatea sateliților săi în cadrul evenimentului „Hack-A-Sat 4″, organizat de Forțele Spațiale și Forțele Aeriene ale SUA. Această competiție de tip „capture-the-flag” constă în probe de calificare și finale, unde hackerii folosesc echipamente care simulează pătrunderea într-un satelit real pentru a obține acces la datele acestuia, scrie Insider.
Inițial gândit ca un efort de a consolida apărarea împotriva amenințărilor cibernetice din partea unor puteri străine potențial ostile, Hack-A-Sat oferă guvernului SUA o perspectivă asupra modului în care hackerii ar putea ataca sistemele și îi ajută să-și dezvolte înțelegerea asupra hacking-ului avansat.
Participanții vor încerca să pătrundă în satelitul Moonlighter al Forțelor Spațiale
Noutatea din acest an constă în faptul că participanții vor încerca să pătrundă în satelitul Moonlighter al Forțelor Spațiale, un dispozitiv de testare care funcționează ca o „cutie de nisip pentru hackeri”. Acest satelit permite o analiză complexă a amenințărilor la adresa securității cibernetice.
În cadrul competiției, echipele de hackeri se străduiesc să pătrundă în satelitul Moonlighter pentru a obține acces la datele sale, evitând în același timp să atace propriile lor sisteme.
În ce constă premiul cel mare
Echipa câștigătoare va primi un premiu în valoare de 50.000 de dolari, urmată de echipele de pe locurile doi și trei, care vor câștiga 30.000, respectiv 20.000 de dolari.
Căpitanul Forțelor Spațiale, Kevin Bernert, a explicat că guvernul SUA speră că competiția va atrage o gamă diversă de specialiști în securitate cibernetică, contribuind astfel la dezvoltarea inovațiilor în acest domeniu.
„Nu vrem să fim doar o organizație mare și monolitică”, a declarat Bernert pentru Politico.
„Vrem să implicăm cât mai mulți oameni inteligenți. Și, astfel, impactul pe termen lung în acest sens este să înțelegem că trebuie să coacem securitatea cibernetică – nu doar să o înșurubăm după aceea.”
Cinci echipe s-au calificat în finala competiției, inclusiv câștigătoarea din anul trecut, Poland Can Into Space. Anunțul câștigătorilor acestei ediții va fi făcut în ziua de duminică.
Citește și: