Primele obiecte din afara sistemului solar, descoperite de profesorii de la Harvard. Sunt roci sau resturile unei nave spațiale?

Ferrari Press Agency Water world 1 Ref 14173 25/08/2022 See Ferrari text Pictures must credit: Benoit Gougeon, Université de Montréal The search for life in outer space has received a boost with the discovery of a planet 100 light years from earth believed covered in water.It is slightly bigger in size and mass than Earth and is located at a distance from its star where its temperature would be neither too hot nor too cold for liquid water to exist on its surface. Astronomers believe it could be an “ocean planet,” a planet completely covered by a thick layer of water, It was US space agency NASA’s space telescope TESS, which surveys the entire sky in search of planetary systems close to our own, that put the researchers on the trail of the new world, known as an exoplanet. Based on the TESS signal, which showed a slight decrease in brightness every 11 days, astronomers predicted a planet about 70% larger than Earth.It has been named TOI-1452 b.An international team of researchers led by Charles Cadieux, a Ph.D. student at the Université de Montréal in Canada and member of the Institute for Research on Exoplanets , made the finding. OPS:Artistic rendition of the exoplanet TOI-1452 b, a small planet that may be entirely covered in a deep ocean. Picture supplied by Ferrari

Oamenii de știință susțin că au colectat, pentru prima dată în istorie, material care provine din afara sistemului nostru solar, scrie Daily Mail. Fizicianul de la Harvard, profesor Avi Loeb, care vânează extratereștri, a spus că analiza timpurie a fragmentelor de metal, recuperate de echipa sa din Oceanul Pacific, sugerează că acestea provin din spațiul interstelar.

Rămășițele proveneau de la un obiect asemănător unui meteor care s-a prăbușit în largul coastei Papua Noua Guinee în 2014, despre care profesorul Loeb nu exclude că ar fi putut fi fragmente ale unei nave extraterestre. Echipa a găsit aproximativ 700 de sfere metalice minuscule în timpul expediției, iar cele 57 analizate conțin compoziții care nu se potrivesc cu niciun aliaj natural sau artificial.

„Aceasta este o descoperire istorică, deoarece reprezintă prima dată când oamenii pun mâna pe materiale dintr-un obiect mare care a ajuns pe Pământ din afara sistemului solar”, a spus profesorul Loeb marți.

Loeb și echipa sa și-au publicat studiul asupra constatărilor, care încă nu a fost revizuit de colegi. Documentul explică faptul că modelele elementelor diferă de corpurile din sistemul nostru solar, inclusiv de scoarța continentală superioară a Pământului.

Se afirmă că fragmentele, cunoscute sub numele de sferule, sunt bogate în beriliu, lantan și uraniu, împreună cu un conținut scăzut de elemente care se leagă de fier, cum ar fi reniul, unul dintre cele mai rare elemente găsite pe Pământ.

În timp ce elementele se găsesc pe Pământ, profesorul Loeb a explicat că modelele nu se potrivesc cu aliajele găsite pe planeta noastră, Lună, Marte sau alți meteoriți naturali din sistemul solar.

Citește și:

Exit mobile version