• Este a doua oară în această săptămână când Rolls a fost contactat de britanici pentru a construi un reactor nuclear.
  • Cealaltă ofertă a venit sub forma unui acord trilateral între Marea Britanie, SUA și Australia.
  • Agenția spațială britanică a anunțat o nouă finanțare de 2,9 milioane de lire sterline pentru acest proiect”.

Constructorul britanic de automobile de lux Rolls-Royce tocmai a primit acordul guvernului britanic pentru a construi un reactor nuclear pentru o viitoare bază lunară.

Într-un comunicat de presă care anunță această decizie, Agenția Spațială Britanică (UKSA) a afirmat oficial că Rolls-Royce a fost selectat ca producător ales pentru a construi un reactor nuclear prototip pentru o potențială bază lunară.

Oamenii de știință și inginerii de la Rolls dezvoltă un program de cercetare pentru ceea ce ei numesc un Micro-Reactor” – un reactor miniatural plug-and-play”, așa cum este descris de Departamentul de Energie al SUA – care va furniza în cele din urmă energie pentru o bază lunară.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Agenția spațială britanică a anunțat o nouă finanțare de 2,9 milioane de lire sterline pentru acest proiect” – echivalentul a aproximativ 3,5 milioane de dolari americani – care va oferi o demonstrație inițială a unui reactor nuclear modular lunar britanic”.

Ca în cazul altor guverne neamericane, ministrul de stat britanic din cadrul Departamentului britanic pentru Știință, Inovare și Tehnologie a fost destul de aproape de a admite în comunicatul de presă că această investiție este un răspuns la viitoarele misiuni lunare Artemis ale NASA, a treia dintre acestea oamenii se întorc pe Lună pentru prima dată în peste 50 de ani”.

Este a doua oară în această săptămână când Rolls a fost contactat de britanici pentru a construi un reactor nuclear; cealaltă a venit sub forma unui acord trilateral între Marea Britanie, SUA și Australia. După cum Naval News a raportat la începutul săptămânii, divizia de submarine a constructorului britanic care a furnizat țării multe dintre nevoile sale navale timp de peste jumătate de secol, va dezvolta reactoare nucleare pentru navele submarine care sunt în curs de dezvoltare de către consorțiul internațional.

Citește și:

  1. VIDEO. Cum arată interiorul unei case de 11,9 milioane de dolari din Colorado. Are o pârtie de schi privată
  2. Donald Trump spune că se așteaptă să fie arestat pe 21 martie. Pune totul pe seama unor acuzații care spun că ar fi plătit o actriță de filme pentru adulți
  3. Țara care interzice turiștilor să facă drumeții singuri: „Când călătorești singur, în caz de urgență nu există nimeni care să te ajute”