• Elon Musk nu este mulțumit de modul în care presa a acoperit accidentul în care au fost implicați roboții din fabrica sa.
  • „Cu adevărat rușinos din partea presei să scoată la suprafață un accident de acum doi ani”, a scris Musk pe X.
  • Musk a spus că reportajele au insinuat în mod fals că accidentul s-a datorat roboților săi umanoizi Optimus.

Un inginer Tesla a fost rănit de un robot care l-a prins de perete în fabrica companiei din Texas, scrie SkyNews.

Incidentul din 2021 a ieșit la iveală prin intermediul unui dosar de accidentare depus la autoritățile de reglementare. Tipul de rănire a fost declarat ca fiind „lacerație, tăietură, rană deschisă”, „obiectul cauzei” fiind un robot.

Robotul „și-a înfipt ghearele” în corpul bărbatului până i-a ieșit sânge de pe spate și de pe braț. După ce un alt muncitor a apăsat butonul de oprire de urgență, inginerul a reușit să scape din mâinile robotului. Acesta a căzut pe un tobogan destinat colectării de fier vechi, „lăsând o dâră de sânge în urma lui”, a declarat unul dintre martori.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Cum s-a întâmplat dezastrul?

Incidentul s-a petrecut în momentul în care inginerul programa software-ul care controlează roboții. Doi dintre roboți au fost dezactivați, dar un al treilea a fost lăsat pornit din greșeală. În timp ce își făcea mișcările normale, acesta l-a prins pe muncitor în gheare. Aproape unul din 21 de muncitori de la fabrica Tesla din Giga Texas a fost rănit la locul de muncă în 2022. Sediul din Texas este sediul global al Tesla din 2021, când Elon Musk a anunțat că mută sediul din California.

Răspunsul lui Musk

„Este rușinos din partea presei să scoată la suprafață o rană de acum doi ani din cauza unui braț. Să insinueze că acum se datorează lui Optimus”, a scris Musk într-o postare pe X miercuri.

Furia lui Musk față de articol pare să se refere la modul în care publicația a încadrat accidentul. Povestea din Daily Mail a folosit o miniatură care prezintă roboții umanoizi Optimus de la Tesla – nu brațul robotului Kuka.

Apărarea de către Musk a roboților Optimus nu este o surpriză. Când i-a prezentat anul trecut, a spus că economia ar putea deveni „cvasi-infinită” dacă roboții Optimus ar fi capabili să facă muncă manuală. Cu toate acestea, plângerile legate de siguranță au urmărit mult timp fabricile Tesla ale lui Musk. În 2020, autoritățile de reglementare au declarat că Tesla le-a trimis rapoarte incomplete privind accidentele din fabrică, scrie Business Insider.

Și nu este vorba doar de SUA. Recent, în aprilie, inspectorii chinezi au declarat că vor să pedepsească compania pentru deficiențele de siguranță. Potrivit raportului, un muncitor al unei fabrici Tesla din Shanghai a murit după ce a fost strivit de echipamentele din fabrică.

Citește și