Ședințele publice la care participă jurnaliștii ar putea fi înlocuite de „reporteri artificiali”. Cine sunt „Maria” și „Paul”, variantele A.I.

April 10, 2023, Los Angeles, California, United States: OpenAI is a research organization focused on advancing artificial intelligence in a safe and beneficial way. Founded in 2015 by a group of tech luminaries, including Elon Musk and Sam Altman, it has made significant contributions to the field of AI and machine learning. The company made ChatGPT, which partnered with Microsoft Bing Search to make Bing AI as a competitor to Google Search. The new protocol GPT-4 has passed a bar exam and medical exams in testing, with many calling for a temporary freeze in artificial intelligence development. (Credit Image: © Taidgh Barron/ZUMA Press Wire)

Talkington a dezvoltat un ,,reporter artificial” cu inteligență artificială pe care l-a numit ,,Paul” , care are capacitatea de a genera informații din întâlnirile publice, scrie Nieman Lab.

Peter Loforte, fost vicepreședinte la Microsoft, a creat primul ,,reporter artificial” numit ,,Maria” , acest instrument general de inteligență artificială s-a dovedit capabil să participe în mod activ la întâlniri și să rezume cu acuratețe detaliile importante.

Ce a urmat

Acest fapt a atras atenția companiei Talkington, care și-a pus întrebarea: „Dacă ar putea crea și ei un „reporter artificial” care să participe la ședințe, să ia notițe și chiar să scrie mici povești care să nu fie exagerate?”

Talkington a colaborat cu Loforte și a reușit să îl creeze pe „Paul”. Scopul pentru care „Paul” a fost creat este unul simplu și anume economisirea timpului pentru jurnaliștii care trebuie să participe la ședințe lungi.

Talkington încă nu a publicat materiale generate de „Paul” deoarce „reporterul artificial” este încă în faza de probe.

Totuși, ,,Maria” a participat la o conferință unde a reușit să genereze materiale, în timp real, pe baza conversației, care a fost una dificilă, abordând subiecte precum criza climatică din Marea Salton.

Citește și:

Exit mobile version