• Inteligența Artificială poate fi o sabie și un scut” împotriva dezinformării, a declarat Sir Nick Clegg.
  • El a recunoscut că există riscuri, dar a îndemnat pe toată lumea să se gândească la Inteligența Artificială ca la o sabie, nu doar ca la un scut, atunci când vine vorba de conținutul rău”.
  • Utilizarea Inteligenței Artificiale pentru a scana conținutul Meta a dus la o reducere cu 50% până la 60% a conținutului rău”.

Inteligența Artificială poate fi o sabie și un scut” împotriva dezinformării, în contextul în care miliarde de oameni se îndreaptă spre urnele de vot, a declarat Sir Nick Clegg, scrie Sky News.

În timpul unui an în care mai mult de jumătate din populația lumii își alege liderii, ar trebui să fim vigilenți, dar ar trebui, de asemenea, să ne gândim la Inteligența Artificială ca la un instrument pentru a naviga în acest peisaj”, a spus el în timpul unei dezbateri pe tema Inteligenței Artificiale găzduite de Meta la biroul său din Londra.

Fostul viceprim-ministru britanic s-a alăturat Meta în 2018 și este acum șeful afacerilor globale ale companiei, care deține Facebook, Instagram și WhatsApp.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3

Dintre alegerile majore care au avut deja loc în acest an, cum ar fi cele din Taiwan, Pakistan și Indonezia, Meta a înregistrat foarte puține dovezi că instrumentele de Inteligență Artificială au fost folosite în mod sistematic pentru a le perturba, potrivit lui Clegg. El a recunoscut că există riscuri, dar a îndemnat pe toată lumea să se gândească la Inteligența Artificială ca la o sabie, nu doar ca la un scut, atunci când vine vorba de conținut rău”.

Dacă vă uitați la Meta, cea mai mare platformă de social media din lume, cel mai mare motiv pentru care devenim din ce în ce mai buni în reducerea conținutului rău pe care nu îl dorim pe Instagram și Facebook este un singur motiv – A.I.„, a spus el.

Utilizarea Inteligenței Artificiale pentru a scana conținutul Meta a dus la o reducere cu 50% până la 60% a conținutului rău”, a adăugat marți Clegg.

Citește și