• Sistemul de îngrijire integrat Dorset va testa șosetele la casele de îngrijire în 2024.
  • Șosetele sunt asociate cu o aplicație, instalată pe un smartphone.
  • Un senzor încorporat într-unul dintre șosete colectează date de la piciorul și glezna purtătorului.

Îngrijitorii persoanelor cu demență și autism ar putea primi sprijin de la șosete care folosesc inteligența artificială (AI). SmartSocks, creat de Milbotix, avertizează îngrijitorii atunci când purtătorul este în dificultate.

Șosetele urmăresc ritmul cardiac, transpirația, temperatura și mișcarea, pentru a le permite celor care au grijă de oameni să intervină înainte ca problemele să escaladeze. Sistemul de îngrijire integrat Dorset va testa șosetele la casele de îngrijire în 2024, anunță BBC.

Consilierul Jane Somper, de la Consiliul Dorset, a declarat că „Șosetele inteligente pot ajuta persoanele care trăiesc cu demență sau cu alte afecțiuni să își păstreze independența și să aibă o calitate mai bună a vieții de zi cu zi”. Milbotix, compania start-up din spatele produsului, cu sediul în Bristol, a declarat că dorește să creeze o tehnologie portabilă care să nu fie complexă, inconfortabilă sau stigmatizantă.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

Șosetele sunt asociate cu o aplicație, instalată pe un smartphone. Un senzor încorporat într-unul dintre șosete colectează date de la piciorul și glezna purtătorului, care sunt trimise către AI, care estimează dacă persoana este stresată.

Echipa de îngrijire va fi apoi alertată prin aplicație. Dr. Zeke Steer, fondatorul Milbotix, a fost inspirat să facă produsul după ce bunica sa a început să prezinte semne de demență cu debut precoce. El a spus că parteneriatul cu consiliul înseamnă că compania poate „auzi vocile experților ale persoanelor care oferă și primesc îngrijire”.

„Ne angajăm să construim un produs care să ajute cu adevărat îngrijitorii și să îmbunătățească bunăstarea generală a purtătorilor”, a adăugat el.

Citește și: