• Racheta Falcon 9, cu 21 de sateliți pentru companiile Iridium și OneWeb, a fost lansată.
  • Lansarea cu succes a avut loc la o zi după un eșec.
  • Racheta SpaceX Falcon 9 s-a înalțat pe cerul din California pe o coloană de flăcări pentru a transporta 16 sateliți OneWeb și cinci sateliți Iridium.

O rachetă SpaceX a fost lansată pentru a orbita două mini-flote de sateliți. Racheta Falcon 9 are 21 de sateliți pentru companiile Iridium și OneWeb. Lansarea cu succes a avut loc la o zi după un eșec de ultim moment, vineri, când SpaceX a anulat zborul cu doar 55 de secunde înainte de decolare, vineri, când SpaceX a anulat zborul cu doar 55 de secunde înainte de decolare, scrie ProRally.

Racheta SpaceX Falcon 9 s-a înalțat pe cerul din California pe o coloană de flăcări pentru a transporta 16 sateliți OneWeb și cinci sateliți Iridium pe orbită de la baza forțelor spațiale Vandenberg pe 20 mai 2023. 

Lansarea s-a desfășurat fără probleme, în afară de vremea cu ceață de pe sol. Racheta a străpuns norii de deasupra lui Vandenberg și s-a ridicat în cerul uimitor al dimineții, difuzând un videoclip superb cu plecarea lui de pe Pământ

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Prima etapă Falcon 9 s-a întors pe Pământ la aproximativ nouă minute după decolare, aterizat pe drona SpaceX Of Course I Still You Love, staționată în Oceanul Pacific.

Beneficiile aduse

Între timp, treapta superioară a rachetei a continuat să transporte sateliții pe orbita joasă a Pământului. Toate urmau să fie desfășurate într-o perioadă de 30 de minute, programată să înceapă la aproximativ o oră după decolare. SpaceX a folosit un motor Merlin cu o duză scurtată în acest zbor datorită cerințelor sale de sarcină utilă.

Cincisprezece dintre sateliții OneWeb vor consolida și mai mult constelația de bandă largă a companiei pe orbita joasă a Pământului. SpaceX a lansat deja trei loturi de sateliți de internet OneWeb, trimițând 40 de nave spațiale pe cer în fiecare dintre misiunile anterioare.

„Constelația noastră este incredibil de sănătoasă, totuși, sateliții de rezervă nu ne sunt de nici un folos pe teren”, a spus CEO-ul Iridium, Matt Desch, într-un comunicat.

Această lansare va fi a doua în succesiune rapidă pentru SpaceX. Vineri, compania a lansat, de asemenea, 22 de sateliți de internet Starlink „V2 mini” de pe Coasta Spațială din Florida.

Duminică, 21 mai, compania își va lansa a treia rachetă în trei zile, de data aceasta pentru a zbura patru astronauți privați către Stația Spațială Internațională pentru compania comercială Axiom Space.

Citește și: