• OpenAI susține că are un instrument care identifică 99% dintre imaginile A.I.
  • Taylor a fost fotografiată duminică în Baltimore sărbătorind succesul iubitului ei.
  • Acum Microsoft lucrează la o tehnologie care va diferenția imaginile create A.I. de cele reale.

Taylor Swift este una dintre victimele inteligenței artificiale. Îți aduc aminte că în weekend, X a fost nevoit să oprească căutările pentru „Taylor Swift”, deoarece platforma a fost inundată cu imagini nud false cu ea. Scandalul provocat ar putea fi ultima picătură de răbdare înainte de introducerea unor soluții reale pentru a combate „deepfake-ul”. Așadar, este Taylor cea mai bună speranță a noastră pentru reglementarea A.I.?

Cum au reacționat giganții tech?

Elon Musk a reactivat căutările pentru numele artistei– după ce săptămâna trecută- imaginile false cu ea au adunat zeci de milioane de vizualizări.- Șeful operațiunilor comerciale de la X spune că- vor continua să fie vigilenți la conținutul pe care îl răspândesc și vor elimina ce găsesc nepotrivit- dar asta nu face problema adevărată să dispară. Știm că Taylor nu este singura victima a deepfakeului. (Joe Biden, Papa, Elon Musk..).

Între timp- Taylor nu pare foarte afectată- a fost fotografiată- duminică în Baltimore sărbătorind alături de echipa de NFL a iubitului ei, Kansas City Chiefs. Taylor nu a comentat încă subiectul dar alții i-au venit în apărare- CEO-UL Microsoft-Satya Nadella.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
MĂNÂNCI MAI PUȚIN, TRĂIEȘTI MAI MULT?

A vorbit cu NBC Nightly News- și a numit situația „alarmantă și teribilă”. Nadella spune că Microsoft și alții trebuie să acționeze. Mai ales că un raport arată că- unele dintre imaginile răspândite- ar fi fost create cu intrumentele Microsoft.

Ce soluții avem?

Microsoft ar putea pune în aplicare mai multe bariere de protecție care să limiteze sau să restricționeze tipurile de conținut pe care Copilot și alte instrumente de inteligență artificială le pot crea.Soluții există pt. a-și împiedica instrumentele să genereze pornografie sau alte imagini controversate, dar pe de altă parte- mai sunt și alte instrumente de inteligență artificială disponibile care nu pot fi controlate. Așadar, Microsoft pentru a-i ajuta pe utilizatori să diferențieze imaginile reale de fotografiile false dezvoltă o nouă tehnologie care va identifica imaginile false. Și OpenAI lucrează deja la un instrument despre care susține că poate diferenția imaginile generate de AI în procent de 99 %.

Citește și