• Tong Tong e capabilă să execute 50 de munci generale și 100 specifice în condiții complexe.
  • Robotul este capabil să își planifice singur anumite sarcini și să le execute, de exemplu să facă ordine în jur.
  • Șeful proiectului Tong Tong, Zhu Songchun a studiat și lucrat în SUA timp de 28 de ani, acum este director în China.

Era doar o chestiune de timp până să apară un robot uman cu Inteligență Artificială. O astfel de ”entitate AI” a fost prezentată la o expoziție din Beijing. Se numește Tong Tong, adică micuța fată.

Tong Tong știe să facă foarte multe lucruri, inclusiv sarcini pe care noi le-am considera amuzante: să mute o pictură de pe perete în așa fel încât să nu fie strâmbă sau dacă nu ajunge până la pictura de pe perete, să aducă un scăunel și să se urce ca să poată ajunge până la pictură.

În afară de toate acestea Tong Tong este capabilă să învețe ce trebuie să facă, să înțeleagă cauzalitatea (ce rezultă din acțiunile pe care le face); toate acestea în modul complex, adică dacă vede că cineva a vărsat un pahar de lapte, atunci ia o cârpă și șterge pe jos. Tong Tong este capabilă să înțeleagă ce anume doresc oamenii din jurul ei și să acționeze în consecință, deci este vorba despre un plan pe termen lung al cercetătorilor chinezi.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

De altfel, Tong Tong a fost prezentată la o expoziție de Inteligență Artificială din China organizată undeva la sfârșitul lunii trecute și într-adevăr cercetătorii au vorbit și despre planurile lor de viitor în legătură cu acest robot.

Citește și