• Desfășurată în perioada 28-31 martie, Metaverse Fashion Week 2023 promite un program extins și multe inovații digitale atât pentru branduri, cât și pentru utilizatori.
  • Show-ul va avea tema „Moștenirea viitorului”, iar organizatorilor prupun designerilor și brandurilor să exploreze „potențialul modei de a crea punți de legătură între realități și lumi.
  • Vor avea loc prezentări de modă digitală de la Dundas, Adidas și Vivienne Westwood,

Desfășurată în perioada 28-31 martie, Metaverse Fashion Week 2023 promite un program extins și multe inovații digitale atât pentru branduri, cât și pentru utilizatori. La sfârșitul săptămânii trecute, Decentraland a dezvăluit programul complet al celei de-a doua ediții a Metaverse Fashion Week, scrie Vogue.

Vor avea loc prezentări de modă digitală de la Dundas, Adidas și Vivienne Westwood, printre alții (cea din urmă, intitulată „Dear Vivienne”, va prezenta cele mai „anti-moda” articole de îmbrăcăminte), în timp ce evenimentele și petrecerile vor fi găzduite de Diesel, Coach și Gaian, o companie nou înființată în domeniul articolelor de îmbrăcăminte. O expoziție specială va sărbători activitatea creatorului de modă spaniol Cristóbal Balenciaga, inspirându-se din colecția de peste 9 000 de desene create de designerul Lorenzo Riva, care vor fi apoi transpuse într-o serie de articole vestimentare, în timp ce o serie de discuții vor avea loc, de asemenea, pe platformă.

Programul extins vede Decentraland colaborând cu Spatial și OVER metaverses, promițând „comunității globale o șansă de a experimenta cele mai recente progrese în interoperabilitatea metaverse și în moda digitală”. Având ca temă „Moștenirea viitorului”, organizatorii propun designerilor și brandurilor să exploreze „potențialul modei de a crea punți de legătură între realități și lumi și de a împleti inovațiile digitale și materiale.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pisicile, în loc de modele, au defilat pe podiumul Dolce & Gabbana. Un afer-party organizat de Hogan a inclus un concurs de dans, iar fiecare participant și-a putut programa avatarul să danseze folosind o serie de mișcări personalizabile, indiferent de limitările legate de încălțăminte sau de ținută.

Decentraland a declarat că platforma a înregistrat 108.000 de participanți unici pe parcursul MVFW. Deși această cifră nu este relegată doar la evenimentele de modă, aceasta este comparată cu 40.000 de persoane care au participat la un festival de muzică din octombrie, care a durat, de asemenea, patru zile, și care a avut în mod regulat 500.000 de utilizatori activi lunar. Cifrele privind achizițiile digitale de modă nu au fost încă disponibile de la brandurile care au participat.

Citește și: