• Bill Gates este optimist în ceea ce privește potențialul mașinilor care se conduc singure.
  • Recent, el a făcut o plimbare cu un vehicul autonom dezvoltat de un start-up din Marea Britanie.
  • El a declarat că „punctul de cotitură” pentru vehiculele autonome va avea loc în 10 ani.

Elon Musk și Bill Gates s-au certat pe teme precum schimbările climatice și inteligența artificială, dar cei doi miliardari din domeniul tehnologiei ar putea fi de acord asupra unui singur lucru: potențialul revelator al mașinilor care se conduc singure.

Cofondatorul Microsoft și-a dedicat cea mai recentă postare de pe blog dezvoltării lumii vehiculelor autonome, prezicând că tehnologia va atinge un punct de cotitură” în următorul deceniu. După ce mașinile vor deveni cu adevărat autonome, a spus el, acestea vor fi la fel de revoluționare ca și computerul personal, scrie Business Insider.

,,Când se va întâmpla acest lucru, mașinile vor schimba transportul la fel de dramatic cum a schimbat PC-ul munca de birou”, a scris Gates.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Recent, acesta a făcut o plimbare cu un vehicul autonom dezvoltat de Wayve, un start-up din Marea Britanie, și s-a arătat impresionat.

Gates testează mașina autonomă

Gates a numit experiența fantastică” , deși a menționat în postarea sa de pe blog că șoferul de lângă el a preluat controlul mașinii de mai multe ori.

Mașina ne-a plimbat prin centrul Londrei, care este una dintre cele mai dificile zone în care se poate conduce, și a fost un pic suprarealist să fii în mașină în timp ce evita tot traficul” , a scris Gates.

În prezent, niciun vehicul personal nu se poate conduce singur, deși unele companii au început să ofere curse de taxi autonome în anumite orașe. Aceste servicii, cum ar fi Cruise de la GM și Waymo de la Alphabet, folosesc hărți detaliate și programare pentru a funcționa doar în anumite zone ale orașelor. În schimb, Wayve (la fel ca Tesla) dorește să dezvolte un vehicul cu inteligență artificială care poate învăța să conducă oriunde, chiar și în locuri în care nu a mai fost niciodată.

Vehiculele autonome vor fi mai ieftine decât cele obișnuite

Gates crede că vehiculele personale vor avea capabilități de autoconducere doar după ce tehnologia va ajunge la camioanele de transport pe distanțe lungi, la livrări, taxiuri și mașini de închiriat. El prezice că vehiculele autonome vor fi în cele din urmă mai ieftine decât cele obișnuite.

El se așteaptă ca vehiculele autonome să economisească timp (pe care oamenii l-ar fi petrecut altfel la volan) și să ajute persoanele în vârstă și persoanele cu handicap să se deplaseze. Cu toate acestea, el crede că popularitatea pe scară largă este probabil la zeci de ani distanță” .

Citește și:

Amsterdam vrea să mute bordelurile din Cartierul Roșu. Noi reguli pentru a preveni excesele turiștilor și a menține orașul locuibil

Frații Tate, eliberați din închisoare și plasați în arest la domiciliu la aniversarea filmului Matrix. Reacția influencerilor celebri

Biden, absent de la încoronarea Regelui Charles. Motivul pentru care președintele va „refuza” invitația