• Șeful de transport spune că șoferii trebuie să fie atenți în orice moment.
  • Buttigieg a răspuns pe Twitter/X la un videoclip care a avut peste 24 de milioane de vizualizări ale unui șofer Tesla care părea să facă gesturi cu mâinile pentru a manipula vehiculul.
  • Apple, care spune că oamenii nu ar trebui să-l folosească niciodată în timp ce conduc un vehicul în mișcare, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Secretarul american pentru transport, Pete Buttigieg, a declarat luni că șoferii trebuie să fie atenți în orice moment, după ce au apărut videoclipuri cu oameni purtând ceea ce păreau a fi căștile Vision Pro, recent lansate de Apple în timp ce conduc Tesla, relatează The Guardian.

„În ciuda numelor lor, funcțiile de conducere asistată ale Tesla – Pilot automat, Pilot automat îmbunătățit și Auto-conducere completă – nu înseamnă că vehiculele sunt complet autonome”, a declarat Buttigieg luni pe rețelele de socializare.

„Memento – TOATE sistemele avansate de asistență a șoferului disponibile astăzi necesită ca șoferul uman să aibă controlul și să se angajeze pe deplin în sarcina de conducere în orice moment”, a spus Buttigieg. Apple, care spune că oamenii nu ar trebui să-l folosească niciodată în timp ce conduc un vehicul în mișcare, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Recomandări

PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR
CAFEA SAU CEAI?
MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM

„Apple Vision Pro se bazează exclusiv pe ochii, mâinile și vocea ta.”, a spus Dye în iunie. „Răsfoiești sistemul pur și simplu căutând. Pictogramele aplicațiilor prind viață atunci când le privești; pur și simplu atingeți degetele împreună pentru a selecta și glisați ușor pentru a derula.”

„Apple Vision Pro va schimba modul în care comunicăm, colaborăm, lucrăm și ne bucurăm de divertisment”, a declarat Tim Cook, directorul executiv al Apple. Cu toate acestea, compania nu a intenționat niciodată ca Vision Pro să schimbe modul în care oamenii fac naveta.

Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Citește și