Videoclipurile cu șoferii Tesla care folosesc căști VR s-au viralizat. SUA trag un semnal de alarmă

Secretarul american pentru transport, Pete Buttigieg, a declarat luni că șoferii trebuie să fie atenți în orice moment, după ce au apărut videoclipuri cu oameni purtând ceea ce păreau a fi căștile Vision Pro, recent lansate de Apple în timp ce conduc Tesla, relatează The Guardian.

„În ciuda numelor lor, funcțiile de conducere asistată ale Tesla – Pilot automat, Pilot automat îmbunătățit și Auto-conducere completă – nu înseamnă că vehiculele sunt complet autonome”, a declarat Buttigieg luni pe rețelele de socializare.

„Memento – TOATE sistemele avansate de asistență a șoferului disponibile astăzi necesită ca șoferul uman să aibă controlul și să se angajeze pe deplin în sarcina de conducere în orice moment”, a spus Buttigieg. Apple, care spune că oamenii nu ar trebui să-l folosească niciodată în timp ce conduc un vehicul în mișcare, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

„Apple Vision Pro se bazează exclusiv pe ochii, mâinile și vocea ta.”, a spus Dye în iunie. „Răsfoiești sistemul pur și simplu căutând. Pictogramele aplicațiilor prind viață atunci când le privești; pur și simplu atingeți degetele împreună pentru a selecta și glisați ușor pentru a derula.”

„Apple Vision Pro va schimba modul în care comunicăm, colaborăm, lucrăm și ne bucurăm de divertisment”, a declarat Tim Cook, directorul executiv al Apple. Cu toate acestea, compania nu a intenționat niciodată ca Vision Pro să schimbe modul în care oamenii fac naveta.

Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Citește și

Exit mobile version