• Meta a anunțat într-o postare pe blog lansarea oficială a platformei AudioCraft.
  • AudioCraft creează muzică având la dispoziție doar o descriere sub formă de text..
  • AudioCraft este răspunsul Meta la un tool similar de la Google, lansat în luna mai.

A trecut vremea când muzica putea fi creată doar cu instrumente. Acum ai nevoie doar de o tastatură și un program cu A.I. Meta a anunțat lansarea AudioCraft, o platformă care poate genera muzica
doar cu ajutorul unei descrieri sub formă de text.

Meta spune în postarea de pe blog că platforma este împărțită în trei modele: MusicGen, AudioGen pentru sound effects și EnCodec pentru muzică de calitate superioară. Folosind indicații precum „muzică soul pentru o petrecere în curte” sau „scenă de film cu percuție”, sistemul se supune și oferă ceea ce i-ai cerut.

Meta spune că această tehnologie este un nou tip de instrument, precum au fost sintetizatoarele când au apărut. Sistemul a fost antrenat cu 20.000 de ore de muzică pentru care Meta deține licență.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

Desigur, anunțul a stârnit și polemici, industria muzicală fiind un alt domeniu în care progresul A.I. reprezintă un subiect delicat. Hai să-ți arăt cum sună AudioCraft atunci când primește indicații precum „muzică jamaicană reggae cu influențe DJ” sau „jazz instrumental, tempo mediu, neapărat pian”.

Citește și: