• Turiştii din Germania şi Belgia folosesc cel mai mult Airbnb
  • Numărul clienţilor din UE care caută cazare în alte ţări din Europa a crescut cu o treime săptămâna trecută, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019
  • Turiştii optează şi pentru sejururi mai luxoase, datorită banilor economisiţi în timpul pandemiei

Uniunea Europeană pregăteşte lansarea certificatului verde de călătorie, iar în acest timp Airbnb declară că europenii caută tot felul de locaţii unice pentru sejurul lor, relateză Financial Times. Turiştii din Germania şi Belgia folosesc cel mai mult Airbnb.

Furnizorul de închirieri pe termen scurt a declarat că numărul clienţilor din UE care caută cazare în alte ţări din Europa a crescut cu o treime săptămâna trecută, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.

Belgienii au înregistrat cel mai mare interes, căutările urcând cu 31%, urmate de cele ale nemţilor, care au crescut cu 28%, comparativ cu cele din 2019.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

„Ne pregătim pentru ceea ce credem că vor fi cele mai multe călătorii din acest secol, dar călătoriile vor arăta cu siguranţă diferit. Europenii vizitează mai multe locuri, rămân mai mult timp şi sunt mai flexibili atunci când călătoresc”, a declarat Emmanuel Marill, directorul regional Airbnb din Europa.

Datele extrase din rezervările Airbnb ale firmei de analize AirDNA arată că turiştii optează şi pentru sejururi mai luxoase, datorită banilor economisiţi în timpul pandemiei şi dorinţei de a compensa vacanţele pierdute în această perioadă.

Cererea de cazare în locaţii de lux, care reprezintă primele 15% din proprietăţile listate în funcţie de preţ, a recuperat 87% faţă de cererile din 2019, în timp ce cererea pentru sejururi de buget a fost de doar 51%.

Airbnb a spus că rezervările pentru cazări pe care le clasifică drept „unice”, cum ar fi castelele din Spania sau căsuţele cu acoperiş conic din Italia au crescut cu 94% în cele patru luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019. Locaţiile rurale au depăşit destinaţiile urbane.

Călătoritul în Europa şi-a revenit mai lent decât cel din SUA, care a avut o campanie de vaccinare mai accelerată şi lockdown-uri mai puţine. În încercarea de a încuraja călătoriile în cadrul statelor membre, Consiliul European a aprobat săptămâna trecută regulamentul privind certificatul verde de călătorie, care prezintă statutul de vaccinare al unei persoane sau dacă rezultatul testului Covid.

Certificatul urmează să fie implementat de la 1 iulie, cu o perioadă de probă de şase săptămâni. Alianţa Europeană pentru Turism a avertizat că statele membre ar trebui să nu întărzie introducerea lui.