• Insula Hvar din Marea Adriatică este cel mai potrivit loc pentru călătorii care doresc să găsească ceva pentru toată lumea.
  • Insulele de Vest, sunt printre cele mai pitorești peisaje din Scoția.
  • Stromboli vulcanici, sunt o felie activă a Italiei.

Santorini, Sardinia, Ibiza sau Mykonos sunt recunoscute pentru popularitatea lor, dar, dintre cele 2000 de insule europene, există și alte locuri în care nu vei regreta că ai ajuns. Dacă ai de gând să vizitezi insulele europene în 2024, dar te-ai săturat de clasicele variante, există câteva propuneri interesante.

Pe ce insule mergem în 2024?

Chic Hvar din Marea Adriatică este cel mai potrivit loc pentru călătorii care doresc să găsească ceva pentru toată lumea. Restaurante grozave și viață de noapte care se adresează mulțimii strălucitoare de superyacht-uri, are spa-uri și centre de wellness pentru oricine dorește să se reîncarce, iar tipurile mai liniștite se pot îndrepta spre interior pe această insulă mică pentru a explora podgoriile rustice și câmpurile de lavandă. Hvar este accesibil cu feribotul sau catamaranul din Croația continental.

Cu plaje uimitoare și priveliști sălbatice ale munților, Hebridele Exterioare sau Insulele de Vest, sunt printre cele mai pitorești peisaje din Scoția cu plaje lungi de nisip alb din Caraibe. Forbes a descris insulele ca având „vederi caraibe cu vreme scoțiană”.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR

Stromboli vulcanici, pentru o felie activă a Italiei. Cu plajele sale distinctive cu nisip negru, derivate din cenușa vulcanică, insula europeană Stromboli este pentru călătorii cu luxul timpului de călătorie. Nu există aeroport, iar accesul se face cu feribotul sau cu hidroplan din orașele siciliene precum Milazzo și Messina.

Heimaey este cea mai mare insula de pe coasta de sud a Islandei. Este probabil cel mai faimos la nivel local pentru o erupție vulcanică din 1973 care a dus la evacuarea completă a întregii sale populații și a acoperit insula cu 200 de milioane de tone de cenușă și lavă.

Citește și