• Fără să știe, numeroșii turiști care perpetuează tradiția servesc unei cauze bune.
  • În prezent, monedele sunt lăsate să se adune câteva zile, înainte de a fi scoase şi transportate la filiala din Roma a organizaţiei caritabile catolice Caritas.
  • Banii adunați sunt ulterior predați către Caritas, unde monedele sunt uscate cu uscătoare pentru păr şi pentru vase, sortate şi numărate.

Dacă ai fost la Roma, sigur ai aruncat o monedă în Fontana di Trevi, cu gândul că ți se va îndeplini o dorință. În 2022, din fundul celebrului monument baroc au fost recuperați 1,4 milioane de euro. Fără să știe, numeroșii turiști care perpetuează tradiția servesc unei cauze bune.

Sunt sute de ani de când vizitatorii aflaţi la Roma care trec pe la Fontana di Trevi aruncă aici monede în speranța îndeplinirii unor dorinţe. Puţini se mai gândesc la soarta monedelor lor. În prezent, monedele sunt lăsate să se adune câteva zile, înainte de a fi scoase şi transportate la filiala din Roma a organizaţiei caritabile catolice Caritas, care numără găleţi întregi de mărunţiş cu care finanţează o bancă de alimente, o cantină şi proiecte de asistenţă socială.

Numai în 2022, Caritas a colectat 1,4 milioane de euro din fântână şi se aşteaptă ca suma strânsă în 2023 să fie mai mare. Scoaterea monedelor constituie un adevărat spectacol şi implică muncitori de la compania regională de utilităţi care stau în echilibru pe marginea fântânii şi folosesc mături lungi şi furtune de aspirare.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Banii adunați sunt ulterior predați către Caritas, unde monedele sunt uscate cu uscătoare pentru păr şi pentru vase, sortate şi numărate. Pe panourile din jurul fântânii se explică faptul că mărunţişul este folosit în scopuri caritabile, ceea ce îi bucură pe mulţi dintre turiştii care se pozează lângă acest punct de reper. Așa că acum știi că pe lângă dorințele tale, faci un bine și altor persoane care nu au posibilități.

Citește și