• Sondajul a arătat că, din nouă destinații de pe continent, această regiune de coastă oferă cel mai bun raport calitate-preț.
  • O cană de cafea costă 81 de penny.
  • Algarve, din Portugalia, este cea mai ieftină dintre cele nouă destinații din zona euro analizate.

Algarve este unul dintre cele mai ieftine locuri pentru a cumpăra o cafea sau un pahar de vin în vacanță, arată un sondaj. Scăderea valorii lirei sterline în raport cu multe alte monede și creșterea prețurilor în stațiuni înseamnă că costul articolelor turistice tipice este mai mare în patru din cinci stațiuni și orașe populare, comparativ cu anul trecut, potrivit The Telegraph.

Însă prețurile au scăzut de la an la an în șase dintre cele mai ieftine 10 destinații. Raportul anual Holiday Money Report, care a analizat 40 de destinații, a constatat că turiștii britanici plătesc mai mult pentru cheltuieli precum mese, gustări, băuturi, cremă de soare și repelent de insecte în locații precum Costa del Sol, Spania; Marmaris, Turcia; Orlando, SUA; și Phuket, Thailanda.

Algarve, cel mai ieftin loc de vacanță din Europa

Între timp, Algarve, din Portugalia, este cea mai ieftină dintre cele nouă destinații din zona euro analizate, în ciuda faptului că prețurile au crescut cu o treime față de anul trecut. Datele arată că un pahar de vin vă costă mai puțin de 2 lire sterline, iar o ceașcă de cafea cu filtru poate fi cumpărată în pitoreasca regiune de coastă pentru doar 81 de penny.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Cape Town, din Africa de Sud, în top 10 cele mai bune prețuri

Orașul Cape Town din Africa de Sud are cele mai mici prețuri pentru vizitatorii britanici datorită scăderii cu aproape 16% a randului față de lira sterlină în ultimele luni și a prețurilor competitive din baruri și restaurante. O masă de seară cu trei feluri de mâncare pentru două persoane, inclusiv o sticlă de vin al casei, costă de obicei doar 35,80 lire sterline în orașul de coastă.

Stațiunea Sharm el-Sheikh de la Marea Roșie se află, de asemenea, în topul 10 al celor mai bune prețuri, datorită scăderii valorii lirei egiptene. Ed Dutton, director de portofoliu pentru servicii financiare la Post Office, a declarat: „În ciuda volatilității lirei sterline, este încă posibil să se facă o afacere cu o planificare atentă. Verificați fluctuațiile cursului de schimb și costul elementelor esențiale pentru vacanță înainte de a face rezervări pentru a vedea unde ați putea obține mai mulți bani de vacanță pentru lire, dar fiți conștienți de faptul că câștigurile în lire sterline pot fi anulate de creșterile mari ale prețurilor în stațiunile turistice, așa cum dovedește creșterea din Turcia. Va merita să fiți flexibil atunci când vă decideți asupra unei destinații de vacanță.

Citește și