• Croația este o combinație între potențialul maxim de aventură cu o frumusețe naturală remarcabilă.
  • Acolo există posibilități infinite de aventură.
  • Croația oferă de la plimbări pe râuri rapide până la piste de biciclete prin podgorii uimitoare.

Începând cu plimbări pe râuri rapide și ajungând la piste de biciclete prin podgorii uimitoare, Croația este un loc inedit ce combină potențialul maxim de aventură cu o frumusețe naturală remarcabilă. Dacă puneți laolaltă coasta îndelungată a Croației, munții, râurile și canioanele, veți avea posibilități infinite de aventură. Este un imens loc de joacă, un loc unde drumețiile, ciclismul, navigația, raftingul, scufundările, caiacul, escalada și golful sunt doar câteva dintre modalitățile prin care puteți avea o vacanță activă de neuitat, scrie INDEPENDENT.

Drumeții și plimbăreții au de unde alege în ceea ce privește varietatea pură a traseelor și peisajelor din Croația. Urmați potecile din lemn care trec pe lângă cascadele din Parcul Național Lacurile Plitvice sau admirați priveliștile panoramice ale Adriaticii de pe vârfurile calcaroase din Parcul Național Velebit de Nord. Faceți o drumeție până în vârful Vidova Gora de pe insula Brač și veți ajunge în cel mai înalt punct din Marea Adriatică.

Pentru o provocare serioasă, încercați Via Adriatica, primul traseu de lungă distanță din Croația, care pornește de la Pula, în Istria, și trece prin Dubrovnik până la granița cu Muntenegru. Aceasta formează aproximativ jumătate din traseul croat de lungă distanță, o odisee de 2.400 de mile care începe în orașul Ilok din estul Croației, apoi își croiește drum prin zona rurală a Slavoniei și spre Zagreb, înainte de a vira spre sud pentru a se alătura Via Adriatica în Istria.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

De la ciclism rutier la ciclism montan

Dacă preferați două roți în locul picioarelor, veți descoperi gama largă de opțiuni de ciclism, de la ciclism rutier la ciclism montan. Pedalați prin insula Mljet, incredibil de verde, și prin parcul său național, ale cărui două lacuri cu apă sărată sunt locuri tentante pentru a vă opri pentru o baie.

Traseele ondulate de-a lungul celor 40 de mile ale peninsulei Pelješac șerpuiesc pe lângă dealuri de viță de vie, ale căror crame au opriri atrăgătoare. Interiorul muntos al Istriei este o plăcere de explorat cu bicicleta, în timp ce vă îndreptați de la un sat medieval din vârful dealului la altul. Puteți explora Poteca Parenzana din Istria, un traseu de ciclism și drumeții de aproape 80 de mile care urmează o fostă linie de cale ferată austro-ungară.

Aventuri captivante pe apă

Canioanele, râurile, apele de coastă și căile navigabile interioare ale Croației aduc promisiunea unor aventuri captivante pe apă. Mai multă aventură vă așteaptă mai departe în interiorul Zadarului, în canionul râului Zrmanja, unde plutele și caiacele vâslesc printr-un peisaj calcaros dramatic. Întinderile mai liniștite ale râurilor din Croația sunt ideale pentru cei care practică paddleboarding, la fel ca apele din jurul Dubrovnikului și din insulele Elaphiti din apropiere.

Marinarii au fost mult timp fermecați de coasta puternic crestată a Croației și de insulele sale de la Marea Adriatică, fiind unul dintre cele mai populare locuri din Europa pentru a învăța să navighezi. Cele aproape 90 de insule care alcătuiesc Parcul Național Kornati devin rapid favoritele marinarilor care le descoperă frumusețea lor de altă lume.

Aceleași brize care propulsează bărcile cu vele de-a lungul Adriaticii sunt cele care fac din windsurfing un sport atât de antrenant. Popularitatea sa a crescut constant, în special în locuri precum peninsula Premantura din Istria, plaja Baška din Krk, Viganj din peninsula Pelješac și – una dintre cele mai bune din Europa – plaja Bol de pe insula Brač.

Lumea subacvatică a Croației este la fel de fascinantă. Luați o barcă spre îndepărtata insulă Vis, a cărei Grotă Bisevo este o peșteră magică, plină de viață marină colorată. Insulele Pakleni, în largul coastei Hvar, găzduiesc reciful Vodnjak și corali și creaturi marine încântătoare. Scafandrii experimentați nu pot rezista unei explorări lente a epavei vasului Baron Gautsch, care se odihnește pe fundul mării în apropiere de Rovinj din 1914.

Citește și: