• Pe măsură ce ne bucurăm de natură, este important să ne aducem aminte că suntem și responsabili pentru protejarea ei.
  • Gabriel Păun spune că suntem responsabili să curățăm deșeurile pe care le-am produs pentru a putea reveni în locurile respective.
  • Gabriel Păun: Ar trebui să fie mai aspră pedeapsa pentru cei care distrug natura.

Relaxarea, frumusețile naturii și aventurile care ne taie respirația sunt obiectivele pe care vrem să le atingem atunci când vrem să mergem într-o vacanță. Însă, pe măsură ce ne bucurăm de natură,
este important să ne aducem aminte că suntem și responsabili pentru protejarea ei.

Gabriel Păun, activist de mediu, a vorbit la Aleph News despre cum arată o vacanță prietenoasă cu mediul.

„Cred că trebuie să luăm un calcul încă din planificare modul în care ne vom deplasa genul de cazare pe care îl vom găsi, ce vom mânca și ce activități vom face.”

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Cele mai ecologice deplasări sunt cele care nu implică avionul pentru că pentru un zbor de 1000 de km e ca și cum am tăiat 1000 de arbori”, spune Gabriel Păun.

„Trebuie să găsim acele locații care sunt certificate ecologic, care sunt mai prietenoase cu mediul care ne dau alimente produse local. Trebuie ce să folosim cât mai multe servicii și produse locale.”

Gabriel Păun spune că suntem responsabili să curățăm deșeurile pe care le-am produs pentru a putea reveni în locurile respective.

„Ar trebui să fie mai aspră pedeapsa pentru cei care distrug natura, că altfel vom continua să umplem râurile cu plastic, să distrugem flora și fauna. Capacitatea naturii de regenerare există, dar nu este atât de rapidă precum viteza și apetitul nostru pentru distrugere”.

Citește și