• Copiii pot învăța să facă surfing în Nordul Spaniei.
  • Plajele din Menorca sunt mai mici și mai intime.
  • Creta este una dintre cele mai recomandate insule pentru familii.

Una dintre marile distracții de vară este să mergi cu familia la plajă. Litoralul de la Mediterană ascunde multe plaje mai ferite, cu ape cristaline și cu activități pe toate gusturile.

Este vorba de mici golfuri în care poți să te bucuri de o atmosferă mai liniștită și în siguranță. Una dintre cele mai frumoase plaje din nordul Spaniei este plaja Poo din Asturia. Are o forma de pâlnie, apa este foarte mică și copiii se pot bucura de valurile mici și pot să adune scoici. În locuri asemănătoare pot chiar să facă snorkeling. Cum este plaja Chica, situată în Puerto del Carmen, insula Lanzarote, în Oceanul Atlantic. Este o plajă de 80 de metri de nisip, în apropierea unei zone vulcanice care face ca zona să fie perfectă pentru copii să învețe să recunoască mai multe specii de pești.

Dacă mergem în insulele Baleare, în golful Es Grau din Menorca, familiile au posibilitatea să stea la plajă în numeroase zone mai puțin aglomerate și aici este foarte plăcut să faci excursii cu caiacul.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Dacă vrei să înveți să faci surfing, valurile din nordul Spaniei sunt potrivite pentru cei mici. Plaja Abrela din Galicia se transformă într-o plajă ferită și plată atunci când scade mareea și condițiile sunt perfecte pentru a învăța surfingul de la vârsta de șase ani.

Ce alte plaje din Europa mai sunt recomandate pentru familii cu copii?

Dacă ne referim la Grecia, insula Creta este poate cea mai potrivită pentru varietatea de opțiuni. Seitan Limania este poate una dintre cele cele mai puțin aglomerate și mai puțin accesibile plaje din Creta, dar merită vizitată. Este o plajă stâncoasă cu apă albastră și este situată lângă Chania.

În Santorini se poate vizita Plaja Roșie sau Kokkini Paralia. Este un loc minunat și o plajă de culoarea roșiatică datorită sedimentelor vulcanice. Golful este situat în sud-vestul insulei Santorini, are ape cristaline și este o plajă perfectă pentru snorkeling cu copiii.

În Italia, Vieste este unul dintre orașele din Puglia recomandate pentru familii cu copii. Are multe golfuri, peșteri și plaje puțin adânci. Printre cele mai faimoase plaje Spiaggia di Castello (Plaja Castelului), perfectă pentru copii.

Citește și: