• Focuri de artificii, lumânări aprinse în aer liber, un clopoțel de argint pentru a chema chelnerul – și o singură masă pentru două persoane, aranjată elegant, asta promite Solo Per Due.
  • O masă exclusivistă pentru două persoane costă peste 500 de dolari. Șampania, vinurile de top și decorațiunile florale costă în plus, iar cinele au vedere la o vilă romană antică.
  • Perfect pentru mese romantice, este deschis pe tot parcursul anului pentru prânz și cină, dar nu are meniu. Mâncarea este gătită după preferințele clienților.

Focuri de artificii, lumânări aprinse în aer liber, un clopoțel de argint pentru a chema chelnerul – și o singură masă pentru două persoane, aranjată elegant, asta promite Solo Per Due („Doar pentru doi” în italiană), „cel mai mic restaurant de lux din lume”.

O masă exclusivistă pentru două persoane costă peste 500 de dolari. Șampania, vinurile de top și decorațiunile florale costă în plus, iar cinele au vedere la o vilă romană antică. Proprietarii săi susțin că este cel mai mic restaurant de lux nu doar din Italia, ci și din lume, scrie CNN.

Perfect pentru mese romantice, restaurantul este deschis pe tot parcursul anului pentru prânz și cină, dar nu are meniu. Mâncarea este gătită după preferințele clienților. Micuța sală de mese de mai puțin de 46 de metri pătrați face parte dintr-un conac rural din piatră din secolul al XX-lea, situat în apropierea satului Vacone, la nord de Roma.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
CÂT PLĂTEȘTI PENTRU UN APARTAMENT NOU ÎN BUCUREȘTI?

Solo Per Due este înconjurat de o grădină exotică cu diferite specii de palmieri din întreaga lume, cu vedere la un sit arheologic. Conacul se află pe o proprietate care are în incintă ruinele unei vile romane antice, pe care oaspeții o pot vizita. Cu podelele sale colorate din mozaic și coloanele din piatră, se spune că a aparținut poetului antic Horațiu.

Ravioli în formă de inimă, stridii, scampi, carpaccio de carne și tiramisù cu inimioare de ciocolată albă se numără printre preparatele de lux comandate de clienți.

În timpul verii, oaspeții pot opta pentru o masă în aer liber, bucurându-se de peisajul de plantații de măslini și de văi presărate cu podgorii, în timp ce stau sub o pergolă umbrită de viță de vie.

Citește și: