• De la săpături pentru dinți de rechin fosilizați până la explorarea unei biserici construite de Cavalerii Templieri, iată cinci locuri în care trecutul Londrei devine viu real.
  • Muzeele din Londra dețin o mare parte din această istorie, dar examinarea artefactelor din spatele sticlei face dificilă înțelegerea reală a trecutului.
  • Inima fortificată a Londrei planează asupra orașului încă de pe vremea lui William Cuceritorul, iar plimbarea în Turnul Londrei te pune pe urmele regilor, reginelor și oamenilor care i-au slujit.

Londra este construită din istorie, la fel de mult cum este din cărămidă și mortar. Aici, moloz de la Blitz se sprijină pe cenușa de la Marele Foc care acoperă ruinele romane. Orașul își poartă mileniile de istorie cu ușurință, relatează BBC.

Muzeele din Londra dețin o mare parte din această istorie, dar examinarea artefactelor din spatele sticlei face dificilă înțelegerea reală a trecutului. În schimb, de ce să nu vizitezi locurile în care istoria sa întâmplat de fapt? La Palatul Buckingham puteți merge pe holurile folosite de monarhi și prim-miniștri și puteți urmări Schimbarea Garzii, care a avut loc din 1660. În multe dintre cele mai faimoase și istorice situri ale Londrei, vă puteți trece literalmente degetele peste trecut.

Turnul Londrei

Inima fortificată a Londrei planează asupra orașului încă de pe vremea lui William Cuceritorul, iar plimbarea în Turnul Londrei te pune pe urmele regilor, reginelor și oamenilor care i-au slujit.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

Turnul este renumit pentru figurile notabile care au fost executate pentru trădare împotriva Coroanei – dintre care mai multe, precum Anne Boleyn, se spune că încă bântuie castelul ca fantome. Turnul Beauchamp din secolul al XIII-lea a găzduit captivi în chiliile sale de piatră timp de generații, iar cei închiși aici și-au lăsat urmele pe pietre. Cu nimic altceva decât timp la dispoziție, au sculptat graffiti vechi de secole în pereții multor camere și temnițe, de la nume simple la strigăte de libertate până la imagini complexe ale hărților astrologice menite să prezică soarta unui prizonier.

Queenhithe River Wall

Râul Tamisa este sânul vital al Londrei. În fiecare zi, marea trece și iese, iar de milenii acest lucru a oferit comercianților și localnicilor acces la lumea mai largă. În timp ce Tamisa este încă un râu funcțional, este și o sursă principală a istoriei Londrei. Când valul se stinge, țărmul este presărat cu fragmente din trecutul orașului – și s-ar putea chiar să zărească niște nămoluri care scotesc țărmurile în căutarea artefactelor eliberate din noroiul râului.

Situat la sud de Catedrala Sf. Paul, Queenhithe a fost odată unul dintre porturile majore ale orașului și a fost construit de Alfred cel Mare când a reconstruit Londra în secolul al IX-lea. A fost cândva un doc plin de viață folosit de romani și sași, dar astăzi Queenhithe arată ca o porțiune goală de țărm cu pietriș.

În mozaic sunt mici piese de ceramică descoperite de nămoluri din perioadele pe care le înfățișează opera de artă. Vedeți dacă puteți găsi fragmente de ceramică preistorică, mărfuri romane portocalii superb și glazură vibrantă verde Tudor în timp ce urmăriți calea Tamisei în timp.

Citește și