• Barcelona își majorează din nou taxa de turism, la 3,25 euro.
  • Valencia introduce o taxă între 50 de cenți și 2 euro pe noapte.
  • Bali introduce o taxă de turism din 14 februarie – 8,80 euro.
  • La Veneția, în weekend-urile de vară, vei plăti 5 euro taxă.

Pentru vacanțele de anul ăsta, pune în buget și taxa de turist. Din Veneția până în Bali, noi taxe sunt percepute în încercarea de a combate turismul excesiv. Probabil le-ai plătit și până acum în unele țări, dar n-ai observat pentru că a fost inclusă în biletul de avion sau în prețul cazării la hotel.

Supraturism ar putea fi cuvântul anului 2024

Barcelona își majorează din nou taxa de turism, de la 1 aprilie va fi 3,25 euro. Valencia introduce o taxă de turism anul acesta, între 50 de cenți și 2 euro pe noapte, în funcție de cazarea aleasă. Și Bali introduce o taxă din 14 februarie – 8,80 euro. La Veneția, în weekend-urile de vară, vei plăti 5 euro taxă de turism. Și apropo de hoteluri, iată care sunt cele mai așteptate hoteluri de lux care se deschid anul acesta.

În Cipru, hotelul Amyth e construit între zidurile venețiene medievale din Nicosia. Un hotel boutique, cu 10 camere, plin de detalii arhitecturale. Anantara Mina Al Arab Ras Al Khaimah Resort va avea 174 de camere, pe malul mării, într-un peisaj mai sălbatic. În București, hotelul Corinthia revine după un amplu proces de renovare, ca un hotel boutique, cu 30 de camere, restaurante și o sală de bal.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
LIBERTATEA PRESEI, O NECESITATE PENTRU SOCIETATE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE

Citește și