• Este amplasat în Java Centrală, pe un teren îngust, care este înghesuit între o alee, o grădină vecină și casele din jur.
  • Acest spațiu mic avea un potențial foarte mare.
  • Proprietarii hotelului au dorit să transforme lipsa de spațiu într-un punct forte, transformându-l într-un hotel skinny unic.

Proiectat de Sahabat Selojene, Piturooms din Indonezia este unul dintre cele mai înguste hoteluri din lume. Are o lățime de numai 250 cm și reprezintă o soluție ingenioasă pentru a combate un teren dificil și complicat din centrul orașului, scrie Yanko Design.

Este amplasat în Java Centrală, pe un teren îngust, care este înghesuit între o alee, o grădină vecină și casele din jur. Acest spațiu mic avea un potențial foarte mare, iar proprietarii hotelului au dorit să transforme lipsa de spațiu într-un punct forte, transformându-l într-un hotel skinny unic.

Piturooms are o înălțime de 55 de metri și o lungime de 31 de metri. Are un interior bine conceput care găzduiește șapte camere de hotel, un hol de intrare, un lounge compact, precum și o mică zonă de terasă în aer liber aproape de partea superioară a clădirii.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

O scară încrucișată funcționează ca punct focal al spațiului, toate camerele de hotel fiind plasate în jurul ei. Există, de asemenea, un lift mic, care este destinat bagajelor și accesului persoanelor cu handicap. Cele șapte camere de hotel au scheme de culori diferite și adăpostesc un pat dublu, un televizor și o baie cu duș, chiuvetă și toaletă.

Cu o dimensiune de numai 2,8 x 3 x 2,4 m [9,1 x 9,8 x 7,8 ft], fiecare cameră are capacitatea de a oferi o coajă intimă a unui cuib de dormit primitiv, abordând în același timp viața modernă cu facilitățile sale compacte, dar complet echipate în interior”, a declarat Sahabat Selojene. Adăugarea de diverse opere de artă originale în fiecare cameră introduce o notă și mai personală și acționează ca un punct de plecare pentru fiecare temă diferită.

Selojene a conectat diferitele camere, treptele plutitoare și coridorul îngust cu grătare ca pardoseală pentru a construi un efect unic transparent și transparent în interiorul întregii clădiri. Acest lucru conferă spațiului o senzație mai mare și mai expansivă, oferindu-i o anumită deschidere. Deschiderea permite, de asemenea, generarea de fluxuri de aer între pereții exteriori și baldachinul opac de la fiecare etaj.

Citește și