• Începând cu 25 aprilie 2024, turiștii care vizitează Veneția pentru o zi vor să plăti o taxă de cinci euro pentru a avea acces în oraș.
  • Pentru anul 2024, noua taxă se va aplica doar în 29 de zile, când turismul este la cel mai înalt nivel.
  • Măsură este menită să combată turismul excesiv și să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor și lucrătorilor locali.

Vrei la Veneția? Plătești taxă. Începând cu 25 aprilie 2024, turiștii care vizitează Veneția pentru o zi vor să plăti o taxă de cinci euro pentru a avea acces în oraș. „Acesta este un experiment și este primul de acest fel din lume”, s-a lăudat primarul Veneției, Luigi Brugnaro, la o conferință de presă organizată la Roma, la care a participat presa din întreaga lume.

Măsură este menită să combată turismul excesiv și să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor și lucrătorilor locali. Taxa se aplică turiștilor cu vârsta de peste 14 ani care nu înnoptează în oraș și care trebuie să se înregistreze pe site-ul Contributo di Accesso a Venezia și să plătească taxa în avans.

Turiștii care dorm cel puțin o noapte în Veneția nu sunt afectați și vor primi gratuit un cod QR, scrie TF1.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Pentru anul 2024, noua taxă se va aplica doar în 29 de zile, când turismul este la cel mai înalt nivel. „Calendarul începe pe 25 aprilie (o zi de sărbătoare în Italia, n.r.), urmată de aproape toate weekendurile din mai până în iulie”, a explicat Luigi Brugnaro, care a promis „controale foarte blânde”, ” aleatorii” și „fără cozi”.

Citește și