• Mii de balene cu cocoașă se adună pentru a se reproduce în apele calde ale Pacificului.
  • Creaturile maiestuoase pargurg mii de mile marine din Antarctica pentru a-si naste puii.
  • Sezonul migrației lor este așteptat de localnicii din orașul columbian Bahia Solano.

Mii de balene cu cocoașă se adună pentru a se reproduce în apele calde ale Pacificului columbian între lunile iulie și octombrie, scrie Associated Press.

Creaturile maiestuoase parcurg mii de mile din Antarctica pentru a-si naste puii și mai apoisă migreze înapoi. Sezonul migrației lor este așteptat cu nerăbdare de localnicii din orașul columbian Bahia Solano datorită spectacolului unic la care vor asista.

Aproximativ 10.000 de persoane locuiesc în orașul port din regiunea Chocó, la aproximativ 405 kilometri nord-vest de Bogota. Numărul lor este sporit în timpul sezonului balenelor de sutele de turiști care călătoresc acolo pentru a experimenta magia.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Este un semn de prosperitate

Sosirea mamiferelor marine aduce prosperitate numeroșilor locuitori care își câștigă existența din ecoturism. Unii dintre ei, cum ar fi căpitanul Luis Hernando Hurtado Ruíz, îi duc pe turiști în excursii de observare a balenelor. Alții, cum ar fi meșterul local Medardo Machuca, vând suveniruri realizate manual.

Meșterul indigen și-a dedicat ultimii 20 de ani din viață proiectării și confecționării de mici pești și balene din lemn. El spune că a vândut piese turiștilor din întreaga lume, din Statele Unite până în Japonia.

Citește și: