• Poiana Brașov va avea o pistă de sanie de vară. Consiliul Local a aprobat în ședința de joi studiul de fezabilitate pentru proiect.
  • Sania de vară va fi construită în stânga pârtiei Bradul și va avea o lungime de 990 de metri.
  • Traseul va avea și zone supraînălțate pentru traversarea trotuarelor sau căilor de acces și pante pentru urcare sau coborâre.

Poiana Brașov va avea o pistă de sanie de vară. Consiliul Local a aprobat în ședința de joi studiul de fezabilitate pentru construire. Sania de vară va fi construită în stânga pârtiei Bradul și va avea o lungime de 990 de metri.

Proiectul face parte din programul „Poiana Brașov – stațiunea celor 4 anotimpuri”, prin care municipalitatea vrea să creeze puncte de interes prin care să facă stațiunea atractivă și în afara sezonului de schi. Pe lângă sania de vară, în Poiana Brașov vor fi amenajate trasee de mountain-bike. Proiectul se află în derulare

„Investițiile pe care le avem în lucru pentru Poiana Brașov nu se referă doar la sezonul de iarnă, ci și la a transforma Poiana într-o stațiune de patru anotimpuri. (…) Traseul va fi unul complex, cu mai multe spirale de întoarcere, zone supraînălțate, în cadrul natural oferit de Poiana Brașov, pentru a le putea oferi brașovenilor și turiștilor o experiență de neuitat”, a declarat primarul Allen Coliban.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Sania de vară urmează să fie amplasată în stângă pârtiei Bradul, cu punctul de acces la pistă în apropierea stației inferioare a telecabinei Capra Neagră, pe platoul de lângă Centrul de Agrement.

Traseul prevede mai multe zone de întoarcere, cu înălțimi cuprinse între 7 și 13 metri. Traseul va avea și zone supraînălțate pentru supratraversarea unor trotuare sau căi de acces, sau pentru a crea pantele pentru urcare sau coborâre.

Citește și: