• Forbes a publicat o listă cu cele mai frumoase orașe mici din Europa.
  • Sibiul a primit titlul de Capitală Europeană a Culturii și este pe lista Forbes.
  • Cesky Krumlov din Cehia, Ericeira din Portugalia și Reine din Norvegia completează topul.

Vom avea mereu Paris, Amsterdam sau Roma. Ce faci însă când vrei să vezi niște bijuterii ascunse în Europa? Este întrebarea pe care o pune Forbes, iar printre cele mai frumoase orașe mici ale Europei se regăsește și Sibiul.

Cei de la Forbes încep prin a menționa că Sibiu a fost capitală europeană a culturii, lucru care s-a întâmplat în 2007. Ei aduc aminte de arhitectura cu influență germanică din zona veche a orașului, de zidurile medievale care au fost foarte bine conservate. Este menționat ca principală atrage Podul Minciunilor și chiar este făcută o recomandare pentru un hotel cu arhitectura barocă, Maison Elysee

Ce alte orașe se află în top

Un alt oraș în stilul Sibiului și aflat în top este Cesky Krumlov din Cehia, acesta este cunoscut pentru numărul mare de casteluri medievale, cel mai important datând din secolul 13 și cu elemente gotice, renascentiste și din arhitectura barocă. De asemenea, pentru oraș este reprezentativ clopotul dintr-un turn care oferă o imagine panoramică a orașului. Se află la 170km de Praga, în apropierea graniței cu Austria.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA

Pentru amatorii de plaje și înot, Forbes recomandă Ericeira, un orășel din vestul Portugalie unde se află una din cele două rezervații pentru surfing din Europa și are mai bine de 10 plaje unde poți găsi instructori pentru surfing.

Pentru amatorii de plaje și înot, Forbes recomandă Ericeira, un orășel din vestul Portugalie unde se află una din cele două rezervații pentru surfing din Europa. Are mai bine de 10 plaje unde poți găsi instructori pentru surfing. Și chiar și când stai departe de apă, orașul te încântă cu frumusețea lui.

Să mergem și la nord, cât se poate de mult. Acolo găsim Reine, aflat în arhipelagul Lofoten de deasupra Cercului Arctic. Un loc ideal pentru a vedea Aurora Boreală care este cu adevărat superb. Imaginile cu fiordurile acestui micuț oraș pescăresc cu siguranță le-ai văzut de-a lungul timpului, chiar dacă poate nu știai exact locația.

Citește și: