• Sondaj: În 2024, oamenii călătoresc cel mai mult pentru odihnă.
  • Sondaj: 33% ascultă muzică sau un podcast ca să adoarmă.
  • Sondaj: 22% își pun dopuri de urechi ca să adoarmă.
  • Sondaj: 10% își iau propriul aparat pentru zgomot alb.
  • ABTA: 16% din turiști spun că au plecat singuri în călătorii.
  • ABTA: 19% din tinerii de 25-34 de ani spun că au călătorit singuri.
  • Numărul călătorilor singuri de 35-44 de ani s-a dublat la 13% în 2023.

Somnul e mai dulce… când dormi în locuri noi. Principalul motiv pentru care oamenii vor să călătorească în 2024 este „odihna și reîncărcarea bateriilor”, arată un sondaj realizat pe 10.000 de călători din 9 țări. Turismul pentru somn este ceea îi motivează pe oameni, de la ceea ce-și pun în bagaj până la locul în care stau.

Niciun hotel nu poate garanta că vecinii vor face liniște, așa că peste 30% din cei chestionați ascultă muzică sau un podcast, ca să adoarmă mai ușor. Peste 20% își pun dopuri de urechi, iar 10% își iau propriul aparat pentru zgomot alb.


Turiștilor le pasă cel mai mult de calitatea patului, nu de piscina sau restaurantul locației. Dincolo de saltea, aproape 20% recunosc că iau cea mai bună pernă de acasă atunci când călătoresc. Peste 15% din turiști spun că au plecat singuri în călătorii, arată un studiu de la Asociația Britanică a Agențiilor de Turism.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

Unul din 5 tineri cu vârste între 25 și 34 de ani spun că au călătorit singuri. Însă cea mai mare creștere o văd cei între 35 și 44 de ani, unde numărul călătorilor singuri a ajuns de la 6% în 2022 la 13% în 2023.

Citește și