• Zona viticolă în devenire a Transilvaniei este cunoscută pentru „Fetească Regală”.
  • Quito și Insulele Galápagos sunt recomandate pentru o vacanță în Ecuador.
  • Septembrie și octombrie sunt cele mai bune luni pentru a vizita Transilvania.

Bloomberg pune Transilvania pe travel list. Publicația a realizat un top al celor mai frumoase locuri în care să călătoreşti în 2024. Și a ales 24 de destinații.

De ce a ales Bloomberg Transilvania

Transilvania ocupă locul 7 în clasament. Știm deja că legenda lui Dracula și Castelul Bran atrag cei mai mulți turiști străini,dar publicația a ales destinația pentru multe alte motive – cum ar fi zona viticolă în devenire a Transilvaniei, cunoscută pentru fetească regală.

Castelul Bran, este o vizită obligatorie, la fel ca şi numeroasele biserici medievale. Vorbim și de situri din Patrimoniul Mondial UNESCO, inclusiv complexul minier de aur din secolul al II-lea de la Roşia Montană, potrivit pentru excursii rapide.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Lunile septembrie şi octombrie sunt sugerate pentru planificarea vacanței, vremea este blândă şi peisajul minunat datorită culorilor vibrante de toamnă din Munţii Carpaţi.

Cum arată restul topului

Quito, Capitala Ecuadorului, e fruntaș de listă -totodată- e prima locație din lume recunoscută ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Și e foarte aproape de Insulele Galapagos care sunt un must pentru o vacanță în Ecuador. În clasament se află și Boston, iar pe locul 3 avem Republica Dominicană. Îți mai spun și că 2024 e anul călătoriilor-Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian a prezis că 4,7 miliarde de oameni se vor urca în avioane anul acesta.

Citește și