• OMS: Vaccinarea copiilor nu trebuie să fie o prioritate, ei nu fac forme severe de boală.
  • OMS: Imunizarea copiilor a dus la oprirea transmiterii, decât protejarea acestora de a se îmbolnăvi sau de a muri.
  • 13% din persoanele infectate cu COVID au fost copii.

Expertul de vârf al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii spune că imunizarea copiilor împotriva COVID-19 nu este o prioritate ridicată pentru OMS, având în vedere oferta extrem de limitată de doze de vaccin.

Dr. Kate O’Brien spune că minorii nu ar trebui să fie o prioritate de imunizare prin vacinare, chiar dacă un număr tot mai mare de ţări autorizează acest lucru.

„Cei mici se pot întoarce în siguranţă la şcoală dacă ceea ce facem este să imunizăm pe cei care sunt în jurul lor şi care sunt expuşi riscului”, a spus Dr. Kate O’Brien.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Însă medicul Adrian Marinescu îţi spune că cei mici, chiar daca nu dezvolta forme severe, pot transmite virusul şi bunicilor care se află în clasa de risc şi pot dezvolta forme severe de boală după infectare.

„El are rolul de a preveni in situatia in care boala este o problema de sanatate publică. Statutul de persoană vaccinată di pentru cei mici inseamna o usurinta mult mai mare de a calatori in afara tarii, de a merge la distractie”, a explicat Adrian Marinescu.

La nivel global, 13% din persoanele infectate au fost copii.