• Bitcoin se apropie de o creștere de 300%
  • Specialiștii au făcut o comparație cu creșterea pe care a avut aurul
  • Petrolul a scăzut chiar și cu 160%

2020 e aproape de final și chiar dacă va rămâne în memoria colectivă ca anul pandemiei, pentru mulți e și anul criptomonedelor. Bitcoin a ajuns la un record istoric.

Cel puțin în ultima lună a fost stabilit record după record. Creșterea e cu adevărat spectaculoasă dacă ne gândim că în luna martie un Bitcoin valora în jur de 5.000 de dolari. Acum se apropie de 30.000, o creștere de 300%!

Specialiștii britanici au făcut o comparație cu creșterea pe care a avut aurul anul acesta, iar diferența e uriașă. De aproape 10 ori mai mare. Nu mai vorbim de comparație cu petrolul care a scăzut chiar și cu 160% la un moment dat, iar acum este cu 21% sub nivelul de la începutul anului.

Recomandări

TRUMP ÎL ACUZĂ PE BIDEN
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN BRAZILIA
APPLE ÎȘI CERE SCUZE
SCHIMBAREA DE SEX AJUNGE ÎN ROMÂNIA
SHAKIRA SCAPĂ DE PROCES
CA ÎNTRE PRIME DOAMNE

Probabil se știe că există o cantitate finită de Bitcoin. 21 de milioane de unități, volum care nu va crește. Ceea ce înseamnă că nu poate exista o inflație artificială. Astfel, pentru 2021 părerile sunt împărțite.

Analistul Wall Street Journal, Tom Fitzpatrick, prezicea că se va ajunge la o valoare de 318.000 de dolari pentru un Bitcoin anul viitor, înainte să aibă loc o „corectură dureroasă”, cum i-a spus el. Însă alți experți cred că apariția vaccinului pentru Covid va duce la o revenire către piețele radiționale


Așadar, nu avem certitudini, ci doar speculații. De aceea până la urmă piața criptomonedelor este una volatilă.