• Elevii încep cursurile pe 11 ianuarie tot în sistem online
  • Sorin Cîmpeanu: Solicit raportarea numerică privind disponibilitatea de vaccinare
  • Ministerul Educației nu a decis încă dacă școlile se redeschid în semestrul al II-lea

Ai tot auzit și știi deja că elevii pierd materie. Pierd cu fiecare oră care a trecut și nu au înțeles nimic. Pierderile sunt substanțiale mai ales pentru cei care nu au avut deloc acces la internet. Aproape 400.000 de elevi sunt într-o astfel de situație.

„Nu trebuie să așteptăm până vaccinăm toți profesorii! Se pierde prea mult. Copiii suferă din cauza modului deficitar, modului cum este gestionată pandemia,” a spus Mircea Miclea, fost ministru al Educației.

Mircea Miclea crede că puteau fi găsite alte soluții pentru a fi redeschise școlile: „Peste vară, puteau să fie făcute meditații. Puteam să începem pe 1 seprembrie.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

„Sunt efectele unei gestionări greșite. Dacă este o generație pierdută, este din cauza decidenților. Sunt mulți profeosri care predau față în față prost. De aceea era necesară platoforma de e-learning, nu să pui orice profsor să țină lecții online,” a adăugat Mircea Miclea pentru Aleph News.

„Sper să învățam că dincolo de această pandemie e necesar învățământul hibrid. Este o generație a digitalilor nativi,” a conchis Mircea Miclea.