• Cel puțin 6.000 de emigranți din Maroc au ajuns înotând în enclava spaniolă Ceuta, pe coasta marocană a Africii, cu ieșire la Marea Mediterană
  • Emigranții aficani speră că vor ajunge și în Uniunea Europeană
  • Spania a trimis armata pentru menținerea ordinii

Cel puțin 6.000 de migranți din Maroc au ajuns în enclava Ceuta a Spaniei, un număr record pentru o singură zi, spun oficialii spanioli, conform BBC.

Autoritățile din Spania spun că migranții, printre care și aproximativ 1.500 de minori, fie au înotat în jurul gardurilor de frontieră din mare, fie le-au traversat la maree. Se pare că majoritatea sunt din Maroc, iar Spania a transmis că aproximativ 2.700 au fost trimiși înapoi, dar nu și minorii.

Enclavele spaniole Ceuta și Melilla au devenit magneți pentru migranții africani. Trupele spaniole au fost trimise pe plajă pentru a ajuta poliția de frontieră la punctul principal de intrare al Ceutei – Tarajal, în partea de sud a enclavei.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Ministrul de Interne al Spaniei, Fernando Grande-Marlaska, a declarat că 200 de soldați, la care se adaugă alți 200 de agenți, vor asiste cei 1.000 de polițiști de frontieră. Enclava are aproximativ 80.000 de locuitori.

Forțele de ordine marocane din Fnideq, oraș din apropiere, au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa o mulțime mare de migranți aflată la gardul de frontieră, a informat agenția AFP.

Primul ministru Pedro Sánchez a anulat o călătorie la Paris, unde urma să participe la un summit cu privire la un ajutor financiar pentru Africa. În schimb, el a decis să se concentrează asupra crizei din Ceuta și a promis „fermitate maximă” în restabilirea ordinii în enclavă.

Sursa foto: Profmedia