• România a trimis PNRR la Bruxelles în ultima zi a lunii mai. Comisia Europeană a trimis proiectul PNRR înapoi cu zeci de observații
  • 21 de țări au trimis documentele înaintea României la Bruxelles
  • România va primi prin PNRR un total de 29,2 miliarde euro

România e pe banca de rezervă dacă vorbim de banii europeni. Săptămâna asta ne uităm de pe margine cum sunt aprobate planurile celor care au fost mai eficienți ca noi.

Miercuri, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, începe turneul prin UE pentru a anunța aprobarea planurilor de investiții. Traseul- Spania, Portugalia, joi – Grecia și Danemarca iar vineri va fi în Luxemburg. În săptămânile următoare, Comisia Europeană va face și plățile.

Franța pune accent pe resursa umană, Germania pe automatizări, iar Polonia pe o agricultură 4.0 și pe sectorul verde.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

Portugalia are două componente întregi dedicate mediului privat. Iar Danemarca și Spania vor să digitalizeze IMM-urile.

Pentru cei care au trimis planurile mai târziu, aprobarea va ajunge în iulie. Aici suntem și noi – în grupul select al celor care încă trebuie să mai dea lămuriri și acte justificative. În tot acest timp politicul face circ. PSD a scos cartonașul roșu al moțiunii simple împotriva ministrului care se ocupă de PNRR- Cristian Ghinea.

Mărturisesc că mă așteptam să fiți umil, să recunoașteți ca sunteți incompetenți, să nu zic proști, manipulați, sunteți corupți și vorbiți despre asta cu Barna lângă dumneavoastră. Ați aruncat în aer toată România. Dumneavoastră sunteți Benny Hill”, a spus Alfred Simonis, lider al deputaților PSD.

„Am citit textul moțiunii. Este un banc prost. Am tot zis la dezbaterile din comisiile de afaceri europene că ar fi bine să discutăm pe bune, serios, așezat, despre fondurile europene. Văd și astăzi aici că n-am cu cine, dom`ne”, a reacționat Cristian Ghinea.