• Englezii au învins cu scorul de 2-1, după două reprize de prelungiri
  • Anglia s-a calificat în finala EURO 2020, unde va întâlni Italia

Cea de a doua semifinală de la EURO 2020, jucată miercuri, tot pe Stadionul Wembley, s-a încheiat cu calificarea în finală a Angliei, în dauna Danemarcei. Englezii au învins cu scorul de 2-1, după două reprize de prelungiri, calificându-se în finala cu Italia, de duminică, de pe Wembley.

În fața a peste 60.000 de spectatori, în proporție covârșitoare englezi, englezii au început energic, primul sfert de oră abundând în faze la poarta lui Kasper Schmeichel, care până la final a avut 10 intervenții importante.

Defensiva daneză a făcut față cu brio, englezii nereușind nimic notabil. Mai mult, Danemarca a arătat că poate pune probleme la rândul ei, chiar dacă nu au ajuns foarte aproape de poarta lui Pickford, cu excepția lui Damsgaard, care a șutat puțin pe lângă poartă, prefațând deschiderea scorului.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

În minutul 30, tânărul danez Mikkel Damsgaard a redus la tăcere suporterii englezi, marcând din lovitură liberă, cu o execuție de excepție, peste zid și sub transversala lui Pickford, Anglia primind primul gol la acest european.

La doar 9 minute după primirea golului, Anglia a reușit să egaleze. În minutul 39, o minge centrată la semiînălțime, din flancul drept, în fața porții, a fost introdusă în propria poartă de Simon Kjaer.

Egalitatea de după primele 90 de minute, plus cele 6 suplimentare, arătate de Ovidiu Hațegan, a fost urmată de două reprize de prelungiri, în condițiile în care Southgate a operat o singură schimbare.

În minutul, 95 managerul Angliei i-a aruncat în luptă pe Henderson și Foden, în timp ce Danemarca, vizibil epuizată fizic, a cedat inițiativa.

În minutul 101, Sterling a pătruns în careu, în flancul drept, a trecut de 3 adversari și a căzut în duel cu fundașii danezi. Arbitrul Danny Makkelie a dictat penalty, confirmat și de sistemul VAR, dar contestat totuși de danezi.

Harry Kane a executat slab și Schmeichel a respins în față, recunoscându-se totuși învins, după ce balonul ajuns din nou la Kane a fost introdus în poartă (2-1, min. 104).

Danezii s-au aruncat în ofensivă și a obținut 3 cornere consecutive, rămase fără rezultat pe tabelă.

Anglia s-a calificat în finala EURO 2020, unde va întâlni Italia. Pentru englezi este prima finală de campionat european din istorie și prima într-o competiție majoră, după 55 de ani, ultima fiind cea de la mondialul din 1966.