• Epidemiologul spune că lumea „este mai aproape de începutul pandemiei decât de sfârșitul ei”.
  • Dr. Larry Brilliant, care a făcut parte din echipa OMS ce a lucrat la eradicarea variolei, a declarat că pandemia nu se apropie de sfârșit pentru că doar 15% din populația lumii a fost vaccinată.
  • El a adăugat că varianta Delta este cel mai contagios virus pe care l-a văzut vreodată, deoarece are o perioadă scurtă de incubație și o persoană îl răspândește la alte opt.

Dr. Larry Brilliant, epidemiolog în cadrul programului de eradicare a variolei al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), spune că nu sunt suficiente persoane în lume care s-au imunizat împotriva COVID-19, scrie Daily Mail.

El a declarat pentru CNBC că doar 15% din populația lumii au fost imunizată, iar în unele țări procentul nu ajunge nici măcar la 5%.

Brilliant a vorbit, de asemenea, despre răspândirea variantei „Delta” și afirmă că este cel mai contagios virus pe care l-a văzut vreodată în cariera sa.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Cred că suntem mai aproape de început decât de sfârșitul [pandemiei] și asta nu din cauza răspândirii variantei [Delta]”, a declarat Brilliant pentru CNBC .

„Dacă nu vaccinăm toată populația în peste 200 de țări, vor exista în continuare noi variante”, a punctat epidemiologul.

În SUA, varianta Delta – inclusiv subtipurile sale – reprezintă în prezent peste 90% din toate cazurile raportate în fiecare zi.

Această nouă variantă, varianta Delta, este diferită„, a declarat Brilliant pentru CNBC.

Până acum, nu ne-am confruntat cu un virus care să aibă o perioadă de incubație de trei zile și jumătate și fiecare caz a dus la încă opt. Acesta este poate cel mai contagios virus pe care l-am văzut vreodată”, a atras atenția medicul.

Cu toate acestea, Brilliant a spus că toate cele trei vaccinuri aprobate în SUA – Pfizer-BIoNTech, Modern și Johnson & Johnson – ajută la prevenirea formelor grave ale bolii grave și a deceselor asociate infectației cu Delta.