• Doar zece produse alimentare autohtone a înregistrat România la nivel european, în perioada 2011 – 2021.
  • Potrivit Ministerului Agriculturii, alte 7 produse alimentare românești sunt acum în curs de certificare a calității de către Comisia Europeană.
  • Grecia are, însă, 113 produse înregistrate la Comisia Europeană, iar Croația – 36. Vecinii bulgari stau mai prost ca noi, cu doar 3 produse certificate la nivel european.

România se laudă cu peste 700 de produse tradiționale și 164 obținute conform unei rețete consacrate. Pe cele mai multe, producătorii le țin doar pentru piața locală, deși ar putea să le vândă în toată lumea.

Doar zece produse alimentare autohtone a înregistrat România la nivel european, în perioada 2011 – 2021. Printre acestea este și produsul Bibianei.

În cei 11 ani, de când a intrat pe piața internațională , afacerea Bibianei s-a dezvoltat enorm. Acum, produce peste 200 tone de MAGIUN de prune, pe sezon.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Potrivit Ministerului Agriculturii, alte 7 produse alimentare românești sunt acum în curs de certificare a calității de către Comisia Europeană.

Grecia are, însă, 113 produse înregistrate la Comisia Europeană, iar Croația – 36. Vecinii bulgari stau mai prost ca noi, cu doar 3 produse certificate la nivel european.