• Global News a precizat că acesta a murit la scurt timp după aceea din cauza unor răni nespecificate pe care autoritățile cred că și le-a provocat singur.
  • Pe lângă cele 10 victime ucise duminică, alte 18 persoane au fost rănite în acest dezastru, care a neliniștit o țară în care cazurile de crimă în masă sunt rare.
  • Autoritățile nu au oferit niciun motiv pentru atacurile care au avut loc în rezervația James Smith Cree Nation.

Suspectul căutat de autoritățile din Canada în cazul înjunghierilor din weekend care au ucis 10 persoane într-o rezervație indigenă și în jurul acesteia a fost arestat ieri și a murit la scurt timp la spital, a anunțat poliția.

Anunțul oficial că găsirea, timp de de patru zile, a lui Myles Sanderson, în vârstă de 30 de ani, s-a încheiat cu moartea acestuia, a fost dat în timpul unei conferințe de presă organizate noaptea târziu, la câteva ore după ce Poliția Regală Călare Canadiană (RCMP) a anunțat că acesta a fost arestat.

RCMP a precizat că arestarea a avut loc în apropierea orașului Rosthern, Saskatchewan, la aproximativ 100 km sud-vest de zona în care s-a desfășurat duminică unul dintre cele mai sângeroase acte de violență în masă din istoria țării.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Agenția canadiană Global News, citând mai multe surse din cadrul forțelor de ordine, a relatat ulterior că Sanderson s-a predat poliției și a fost luat în viață într-o ambulanță, după o urmărire pe autostradă în care poliția a scos vehiculul său de pe șosea. Global News a precizat că acesta a murit la scurt timp după aceea din cauza unor răni nespecificate pe care autoritățile cred că și le-a provocat singur.

Comisarul adjunct al RCMP, Rhonda Blackmore, a declarat reporterilor că Sanderson a intrat în suferință medicală la scurt timp după ce a fost reținut, că personalul medical de urgență aflat la fața locului l-a îngrijit și a fost dus la spital, unde a fost declarat mort. Ea a refuzat să răspundă la întrebările privind posibilitatea ca el să fi consumat un drog sau altă substanță care l-a ucis, spunând că modul și cauza morții sale vor fi determinate de o autopsie.

Fratele său mai mare, complicele său acuzat, Damien Sanderson, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit ucis luni într-o zonă cu iarbă din James Smith Cree Nation, Canada. Poliția investighează dacă fratele mai mic și-ar fi putut ucide fratele și dacă acesta ar fi putut suferi o rană care să necesite îngrijiri medicale. Blackmore a declarat că o persoană care a sunat la serviciul de urgență-911 și care a raportat că l-a văzut pe Myles Sanderson înainte de arestarea sa a indicat că acesta părea să fi avut o rană vizibilă.

Pe lângă cele 10 victime ucise duminică în Canada, alte 18 persoane au fost rănite în acest dezastru, care a neliniștit o țară în care cazurile de crimă în masă sunt rare. Poliția a declarat că unele dintre victime păreau să fi fost țintite, în timp ce altele au fost aparent întâmplătoare. Autoritățile nu au oferit niciun motiv pentru atacurile care au avut loc în rezervația James Smith Cree Nation, unde locuiesc aproximativ 3.400 de persoane, și în satul Weldon, aflat în apropiere, la aproximativ 320 km nord de capitala provinciei Regina.