• Inițial, bărbatul a refuzat să poarte mască și a părăsit benzinăria.
  • Acuzatul s-a întors purtând o mască, dar a tras-o în jos când s-a apropiat de casier.
  • După un alt scurt schimb de replici, l-a împușcat în cap.

Un tribunal german a condamnat astăzi un bărbat în vârstă de 50 de ani la închisoare pe viață pentru că anul trecut a ucis un angajat al unei benzinării care a insistat să respecte regulile și să poarte o mască de protecție în timpul pandemiei COVID-19, a anunțat astăzi presa germană.

Împușcăturile din orașul Idar-Oberstein, situat în vestul țării, din cauza restricțiilor legate de pandemie, i-au șocat pe germani într-un moment în care existau temeri că adepții negării coronavirusului se îndreaptă spre violență.

Agenția germană de știri dpa și alte mass-media au declarat că tribunalul l-a găsit pe acuzat, identificat doar ca Mario N., în conformitate cu legile privind protecția vieții private, vinovat de crimă și l-a condamnat la închisoare pe viață.

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE

Acesta recunoscuse că l-a ucis pe lucrătorul de 20 de ani al benzinăriei, dar a pledat pentru omor prin imprudență cu vinovăție limitată. Un expert găsise o cantitate de alcool în sângele său. Procurorii au declarat că angajatul benzinăriei îi ceruse bărbatului să respecte regulile și să poarte o mască de protecție în timp ce plătea berea.

După ce inițial a refuzat să facă acest lucru și a părăsit benzinăria, acuzatul s-a întors purtând o mască, dar a tras-o în jos când s-a apropiat de casier și, după un alt scurt schimb de replici, l-a împușcat în cap.

Victima a murit imediat, iar Mario N. s-a predat ulterior la o secție de poliție, spunând că măsurile de combatere a coronavirusului îi provocau stres. Nimeni de la tribunalul din Bad Kreuznach nu a fost disponibil imediat pentru a confirma hotărârea.