• Site-ul care urmărește mii de zboruri de pe tot globul s-a prăbușit.
  • Înainte de ultimul zbor al Reginei Elisabeta, recordul pentru cel mai urmărit zbor aparținea zborului Boeing C-40C care a transportat-o pe Nancy Pelosi în controversata sa călătorie în Taiwan.
  • Avionul folosit pentru ultima călătorie a reginei are o tradiție bogată, fiind folosit pentru mai multe misiuni umanitare.

Peste șase milioane de persoane au intrat marți pe site-ul de urmărire a zborurilor, Flightradar24, pentru a urmări ultimul zbor al Reginei Elisabeta a II-a, acesta fiind cel mai urmărit zbor din istoria site-ului. Sicriul reginei a fost transportat la Londra de la Edinburgh cu un avion de transport C-17 Globemaster cu numărul de zbor KRF01R.

La 70 de ani de la primul său zbor în calitate de regină la bordul avionului BOAC Argonaut Atalanta, ultimul zbor al reginei Elisabeta a II-a este cel mai urmărit din istoria Flightradar24, a declarat directorul de comunicare al Flightradar24.

Potrivit Flightradar24, un total de 4,79 milioane de persoane au urmărit online zborul în direct, ceea ce a dus la prăbușirea site-ului. Un alt sfert de milion de persoane au urmărit pe canalul său de YouTube, a adăugat comunicatul. Site-ul care urmărește mii de zboruri din întreaga lume s-a prăbușit cu câteva momente înainte de decolarea zborului.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI

Într-un tweet, FlightRadar24 a confirmat: În momentele de dinaintea decolării, aproape șase milioane de persoane au încercat să urmărească zborul, provocând perturbarea platformei noastre. În acest moment lucrăm pentru a asigura stabilitatea pe întreaga noastră platformă.

Un alt tweet a confirmat: 600 de mii de persoane au reușit să urmărească. Șase milioane de încercări în total. Rapoartele au adăugat că FlightRadar24 a implementat deja o serie de măsuri de calmare a traficului pentru a face față cererii anticipate înainte de zbor, dar nu a putut suporta sarcina odată ce toți utilizatorii s-au conectat.

Înainte de ultimul zbor al Reginei Elisabeta, recordul pentru cel mai urmărit zbor aparținea zborului Boeing C-40C care a transportat-o pe Nancy Pelosi în controversata sa călătorie în Taiwan. Peste 2,2 milioane de persoane au urmărit atunci zborul, ceea ce a dus la blocarea site-ului.

Între timp, avionul folosit pentru ultima călătorie a reginei are o tradiție bogată, fiind folosit pentru mai multe misiuni umanitare. Potrivit șefului Forțelor Aeriene Regale, Air Chief Marshal Sir Mike Wigston, avionul a ajutat foarte mult în eforturile de ajutorare în caz de dezastre din întreaga lume, inclusiv la evacuarea a mii de persoane care fugeau de talibani în Kabul anul trecut.