• El nu va fi eligibil pentru eliberare condiționată pentru primii 14 ani din pedeapsa pe viață.
  • Actorul a pledat vinovat de crimă de gradul doi, după ce inițial fusese acuzat de crimă de gradul întâi.
  • Avocații săi au susținut că acesta s-a luptat cu anxietatea și depresia clinică.

Actorul canadian Ryan Grantham a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a pledat vinovat de uciderea mamei sale, Barbara Waite, în 2020. Tânărul de 24 de ani, care l-a interpretat pe Jeffery Augustine în serialul pentru adolescenți Riverdale, a fost condamnat miercuri la Curtea Supremă din Columbia Britanică din Vancouver.

El a pledat vinovat de crimă de gradul doi, după ce inițial fusese acuzat de crimă de gradul întâi. Procurorii au declarat că acesta a complotat, de asemenea, pentru a-l ucide pe premierul canadian Justin Trudeau.

Grantham a recunoscut că și-a împușcat mama în ceafă în timp ce aceasta cânta la pian în casa lor, la nord de Vancouver, a declarat instanța. Într-un videoclip realizat cu camera sa Go-Pro după crimă, actorul a filmat corpul mamei sale în timp ce spunea: Am împușcat-o în ceafă. În momentele de după, ea ar fi știut că am fost eu.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

După ce a băut bere și a fumat marijuana timp de câteva ore după crimă, a împachetat o mașină cu trei pistoale, muniție și 12 cocktailuri Molotov pe care le făcuse, precum și provizii de camping și indicații pentru a ajunge la reședința Rideau Cottage a lui Trudeau.

A condus aproximativ 200 de kilometri spre est, până în orașul Hope, înainte de a se întoarce și de a conduce până la o secție de poliție din Vancouver, unde i-a spus unui ofițer: Mi-am ucis mama. Instanța a mai auzit că Grantham a luat în considerare posibilitatea de a comite un act de violență în masă la podul Lions Gate din Vancouver sau la Universitatea Simon Fraser, unde a fost student, înainte de a întoarce mașina și de a se preda.

Grantham a apărut într-un episod din serialul „Riverdale” al rețelei CW în 2019 și a jucat, de asemenea, în drama fantastică „Supernatural”, precum și în filmul „Diary of a Wimpy Kid” din 2010.

Grantham a fost în custodie în ultimii doi ani și jumătate, au declarat pentru Deadline oficiali ai forțelor de ordine din Vancouver, și a participat la un program de sănătate mintală de când a fost arestat. în timpul procesului, avocații săi au susținut că acesta s-a luptat cu anxietatea și depresia clinică și că și-a exprimat dorința de a se sinucide și de a face rău altora în lunile care au precedat uciderea mamei sale.