• Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat că a vorbit la telefon cu ministrul de externe al Iranului, Hossein Amirabdollahian.
  • Iranul a negat cu tărie că ar fi trimis arme, inclusiv drone, către Rusia.
  • Amirabdollahian a respins acuzațiile privind furnizarea de drone Rusiei pentru a fi folosite în Ucraina.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că a cerut Teheranului să nu mai furnizeze arme Rusiei în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său iranian Hossein Amirabdollahian.

Oficialii ucraineni și aliații lor occidentali au acuzat Iranul că a furnizat așa-numitele drone kamikaze Rusiei, care au fost folosite recent cu efect devastator de către forțele Moscovei în lovituri care au vizat infrastructura ucraineană. Iranul a negat cu tărie că ar fi trimis arme, inclusiv drone, către Rusia.

Astăzi, am primit un telefon de la ministrul iranian de externe Hossein Amir Abdollahian, a scris Kuleba într-un tweet vineri seara târziu.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Am cerut Iranului să înceteze imediat fluxul de arme către Rusia, folosite pentru a ucide civili și a distruge infrastructura critică din Ucraina, a scris el. Rusia a declanșat un val de rachete și atacuri cu drone în ultimele săptămâni, lovind infrastructura energetică a Ucrainei și forțând întreruperi de energie electrică la Kiev, precum și în orașe și localități din întreaga țară.

Kievul afirmă că Rusia a folosit drone de atac Shahed-136 de fabricație iraniană, care se deplasează spre țintă și explodează la impact. Amirabdollahian a declarat luni că este pregătit să vorbească cu Ucraina despre afirmațiile potrivit cărora Teheranul ar fi vândut drone Rusiei pentru a fi folosite în Ucraina, a relatat IRNA (Agenția de știri a Republicii Islamice) a statului iranian.

Amirabdollahian a respins acuzațiile privind furnizarea de drone Rusiei pentru a fi folosite în Ucraina, a relatat IRNA. În trecut, am luat arme de la Rusia și i-am dat și arme, dar nu în timpul războiului din Ucraina, a declarat ministrul de externe, citat de IRNA.